Beabingo
Image default
Auto

Hoe werkt een achteruitrijcamera?

Achteruitrijden wordt door heel veel mensen als moeilijk ervaren. Dit is vaak een van de aspecten waar mensen tijdens hun rijexamen op zakken. Het is ook een van de verrichtingen waar het meest schade aan de auto wordt toegebracht. Vaak is het zicht vertekend waardoor er onjuiste inschattingen worden gemaakt. Voor een personenauto van een normaal grootte is het nog wel te doen maar voor grote voertuigen is biedt een achteruitrijcamera de oplossing.

Van Zwitserland biedt voor verschillende bedrijven al een achteruitrijcamera set. Een dergelijke set bestaat uit een achteruitrijcamera en een monitor. De achteruitrijcamera bestaat uit een sensor, lenshoek is daarna waterdicht en voorziet de bestuurder ook voor nachtzicht. Dit is wel handig omdat er in de nacht al vrij weinig beeld is en een dergelijk camera een uitstekende uitkomst kan bieden. De monitor bestaan uit een kleurenscherm. Daarnaast kan er geschakeld worden tussen dag en nacht en bestaat er een optie tussen gespiegeld en werkelijk camerabeeld.

De achteruitrijcamera’s worden binnen verschillende sectoren gebruikt. Zo biedt het momenteel al een oplossing voor de agrarische sector. Landbouwvoertuigen hebben vaak weinig zich tijden het achteruitrijden. Per branche kunnen er ook aanpassingen worden gedaan aan de camera’s. Zo kan een achteruitrijcamera binnen de agrarische sector niet kwetsbaar zijn en moet deze dus goed schokbestendig zijn.

Tevens worden de achteruitrijcamera’s ook gebruikt voor reinigingsvoeruitgen. Deze hebben vaak weinig achterzicht. Dit zijn voertuigen die ook veel bewegingen maken tijdens het rijden. Het is daarom van belang dat de veiligheid van zowel mensen die er omheen lopen als de inzittende van belang om de veiligheid te waarborgen.

Naast de verschillende bedrijven waar de achteruitrijcamera oplossing biedt. Biedt het ook een oplossing voor particulieren. Zoals eerder aangegeven is het heel fijn om er gebruik van te kunnen maken als je over een grote auto beschikt. Daarnaast is het ook fijn om er gebruik te maken voor een camper, caravan en paardentrailer. lees er meer over op www.vanzwitserland.nl.

 

http://www.vanzwitserland.nl