Beabingo
Image default
Auto

De baas betaalt de auto wel of niet?

Wanneer je een baan hebt aan de andere kant van Nederland, dan valt reiskostenvergoeding eigenlijk best wel tegen met de hoeveelheid kosten die je per maand kwijt bent aan de werkelijke reis. Voor dit soort mensen is het daarom altijd een optie om met de werkgever te gaan praten. Overleg over een eventuele lease auto. Het is namelijk heel goed mogelijk om vanuit het bedrijf een auto te ‘krijgen’ waarmee je naar je werk kunt. Hiermee kan je werkgever er vanuit gaan dat je langer in dienst blijft, vanwege de kosten die het bedrijf maakt voor de afstand die afgelegd moet worden. Toch is het niet zo dat de baas alles betaald.

De boodschappen kun je ook doen met een eigen bijdrage

Je hebt nu al een auto en hoewel je die heel vaak gebruikt, heb je geen twee auto’s nodig wanneer je gebruik maakt van een lease auto. Op vakantie naar Italië of de boodschappen doen in een dorp verderop, kan met de auto van het werk ook. Hier is iets op bedacht, aangezien op vakantie gaan met de lease auto en niks betalen, niet de bedoeling is. Je moet bij het afsluiten van een lease contact namelijk een eigen bijdrage betalen aan het bedrijf waar je werkt. Dit is in ruil voor het privégebruik van de auto. Dit is heel begrijpelijk want er zijn werkelijk waar mensen die op vakantie gaan met de auto van de baas.

Kosten die de werkgever dekt

Een lekke band of tegen een paaltje gereden? Het kan iedereen gebeuren en met een lease auto zijn werknemers altijd iets voorzichtiger, want moet je het zelf betalen of niet? Je kunt bij een ongeluk er vanuit gaan dat je wel een bijdrage moet leveren aan de kosten die betaald moeten worden, zeker wanneer het je eigen fout is. Toch is het zo bij een lease auto dat er rekening gehouden wordt met reparatie- en onderhoudskosten. Het is dus zeker zo dat de werkgever een heel groot deel van de kosten dekt.

http://www.leaseautocentrale.nl