Beabingo
Auto

Een occasion leasen is ook een optie

De aanschaf van een nieuwe auto kost enorm veel geld en daarom gaan mensen vaak over tot het kopen van een occasion, een tweedehands auto. En waarom zou je datzelfde niet doen als het gaat om het leasen van een bedrijfsauto? Het scheelt ook in het geval van leasen enorm in de kosten en daarmee in de risico’s voor je onderneming. Je moet er alleen wel overheen stappen dat je geen gloednieuwe auto in de door jou gewenste kleur en met de nieuwste snufjes kunt uitzoeken, maar een auto moet kiezen zoals ze bij de leasemaatschappij staan.

Voordelen in de kosten

Ga je een gebruikte bedrijfsauto leasen dan zitten de grootste voordelen in de kosten. Wanneer je een nieuwe auto koopt, zit je de eerste jaren met hoge afschrijvingen. Bij een occasion zijn deze hoge afschrijvingskosten al achter de rug. De leaseprijs bij een gebruikte bedrijfsauto valt daarmee automatische lager uit. Daarnaast kan het zeker schelen in de bijtelling. Want de bijtelling wordt onder meer berekend op basis van de cataloguswaarde van de auto en die ligt bij een occasion logischerwijs een stuk lager. Privé rijden met je geleasete tweedehands bedrijfsauto is dus aantrekkelijker dan met een gloednieuwe leasewagen.

Haal meer voordeel met financiële leasing

Bij operationele leasing blijft de leasemaatschappij economisch eigenaar van de leaseauto, maar bij financiële leasing ben jij het. Als je bij het leasen van je bedrijfsauto kiest voor een tweedehands bedrijfsauto en deze leaset op basis van financiële leasing dan levert het extra voordelen op. Met een occasion heb je namelijk recht op investeringsaftrek, mits je investeert. Dat laatste is exact wat je doet bij financiële leasing en met operationele leasing niet. Als je deze investeringsaftrek combineert met de (lagere) afschrijving, het BTW-voordeel en de renteaftrek dan wordt een gebruikte bedrijfsauto leasen nog aantrekkelijker.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl