Beabingo
Image default
Financieel

Hoeveel kan je uitgeven aan een lening

Een bank is niet zomaar een plaats waar je geld kan krijgen als het je uitkomt. Je moet toch enkele zaken kunnen voorleggen zodat ze weten wie je bent en wat je aankan als je wenst te lenen. Geld lenen is iets zeer normaal geworden en veel mensen hebben minstens één lening lopen, en soms meerdere op dezelfde moment. Een auto en een woning zijn vaak voorkomende leningen.

 

Voor een bank is het belangrijk dat het risico steeds zo laag mogelijk blijft. Dat wil zeggen dat jij moet kunnen bewijzen dat je de lening kan terug betalen. Dat bewijs kan je voorleggen door een loonfiche af te geven. Daar kan een bank zien hoeveel je verdient, hoe lang je al bij je huidige werkgever werkt en waar je werkt. Er kan dan een berekening gemaakt worden van jouw leencapaciteit en dan weet jij ook hoeveel je kan lenen op deze moment. Dus als je wil geld lenen, dan moet je toch enkele formaliteiten in orde maken, vooraleer je nog maar kan denken aan de aanvraag van een lening. Voor kleine bedragen zal een bank milder zijn en sneller tot akkoord gaan. Maar voor bijvoorbeeld een woonlening zit het proces toch iets anders in mekaar.

 

De bank moet beslissen

 

Aangezien je dan voor lange tijd een lening aangaat en ook voor zeer veel geld, wil een bank op zeker spelen vooraleer je de lening kan krijgen. Er gaat ook vaak langere tijd over om de beslissing te maken, zo een twee weken duurt het vooraleer de bank je een antwoord zal geven. Een grote som geld lenen is ook iets waar je zelf eens moet bij stil staan. Zal je de komende tijd voldoende inkomsten hebben om dit allemaal terug te betalen. Een bank zal je hierin wel ondersteunen en de mogelijkheden goed met je bespreken.

 

http://www.kredietje.be/