Beabingo
Image default
Woning en Tuin

Een boom verplanten

Een boom verplanten is meer dan een boom optakelen, elders een gat graven, de boom erin plaatsen en het gat dichten. Bij het verplanten van een boom komt veel kijken. Daarnaast is er voor het verplanten van een boom specialistische kennis nodig.

Het is mogelijk om zowel kleine als grote bomen te verplanten. Logischerwijs is het verplanten van een grote boom complexer dan het verplanten van een kleine boom, maar technisch gezien is alles mogelijk.

Waarom en wanneer een boom verplanten?

Soms staat een boom in de weg maar is het gewoonweg zonde om de boom te kappen. Een boom wordt bijvoorbeeld verplant wanneer er een weg aangelegd moet worden, maar we kunnen het ook dichter bij huis zoeken. Het verplanten van een boom in uw tuin bijvoorbeeld. Veel mensen laten een boom verplanten wanneer de tuin een renovatie ondergaat of wanneer zij een compleet nieuwe tuin laten aanleggen. Sommige mensen zijn zo gehecht aan hun boom dat zij deze niet willen laten verwijderen, maar de boom een nieuwe plek in hun tuin geven. Wat de reden voor het verplanten van de boom ook is, succes hangt af van het moment waarop u de boom laat verplanten. Het is aan te raden om boom in de winter te verplanten aangezien de boom dan in zijn rustperiode is.

Is een boom verplanten duur?

Of een boom verplanten duur is of niet hangt van veel factoren af. Allereerst de locatie van de boom. Wanneer de boom eenvoudig te bereiken is zullen de kosten minder worden, maar wanneer de boom slecht of heel moeilijk te bereiken is neemt de complexiteit toe en zullen daarmee de kosten ook toenemen.

Ook de grote van een boom speelt een belangrijke rol. Het verplanten van een grote boom is vaak een stuk duurder dan het verplanten van een kleinere boom. Tot slot speelt de afstand tussen plek A en plek B een rol. Het verplanten van een boom van de ene hoek in de tuin naar de andere hoek in de tuin is een stuk goedkoper dan een boom die op transport moet. Over de kosten van een boom verplanten kan dus niet veel gezegd worden. Zo kan een boom verplanten een paar honderd euro tot een paar duizend euro kosten.   

https://www.vergelijkhoveniers.nl