Beabingo
Image default
Financieel

Geld lenen voor een trouwerij

Geld lenen voor een trouwerij

Als je gaat trouwen dan wil je daar natuurlijk een groot feest van maken. Als je geen of onvoldoende spaargeld hebt dan kun je geld lenen voor je trouwerij zodat je toch het feest kunt vieren wat je graag wilt. Het is daarbij belangrijk om eerst een planning en een begroting te maken. Het is daarbij van belang om te weten hoeveel gasten je voor het huwelijk wilt uitnodigen. Op die manier weet je ruim van tevoren hoeveel de bruiloft gaat kosten en weet je dus ook hoeveel geld je eventueel moet lenen om het feest te kunnen betalen. Houd altijd rekening met onverwachte kosten zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Bij wie kan ik geld lenen voor een trouwerij?

Je kunt geld lenen bij een bank of bij een andere geldverstrekker. Online vergelijken is daarbij erg handig. Je kunt dan in één oogopslag zien bij wie je het goedkoopst kunt lenen. Let daarbij niet alleen op hoeveel rente je moet betalen maar ook op de bijkomende kosten. Soms zijn de kosten zo hoog dat je elders goedkoper kunt lenen ondanks dat hier een hoger rentepercentage wordt berekend. Houd ook rekening met het aantal maanden dat je de tijd krijgt om de lening af te lossen. Als je een lening snel moet aflossen betaal je uiteraard meer per maand.

Is een doorlopend krediet een oplossing voor een trouwerij?

Je kunt eventueel overwegen om een doorlopend krediet af te sluiten om je trouwerij te betalen. Het voordeel daarvan is dat je niet het gehele bedrag hoeft op te nemen. Voor dat deel wat je niet opneemt betaal je geen rente. Zo heb je speling en kun je bovendien gespreid bedragen opnemen, op het moment dat je het geld daadwerkelijk nodig hebt. Sommige stellen zijn al 1 of 2 jaar voor de huwelijksdatum bezig met voorbereidingen en dan worden er soms ook al kosten gemaakt. Als je gespreid geld kunt opnemen uit een krediet is dat vaak voordeliger dan dat je ineens de gehele lening tot je beschikking krijgt.

Is het verstandig om een lening te nemen voor mijn trouwerij?

Wil je geld gaan lenen voor je trouwerij, bedenk dan van tevoren of het je gaat lukken om deze ook tijdig af te lossen. Maak een overzicht van je uitgaven en inkomsten en bepaal aan de hand daarvan hoeveel ruimte er is om geld te lenen. De kredietverstrekker zal overigens ook altijd een check doen om te onderzoeken of het verantwoord is om geld aan je te lenen. Daarbij wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met andere schulden. Een lening afsluiten kan alleen als de kredietverstrekker er vertrouwen in heeft dat je aan je aflossingsverplichting kunt voldoen.

 

https://www.overstappen.nl/geld-lenen/