Beabingo
Image default
Financieel

Investeren in klassiek rendement

Investeren in klassiek rendement: tastbare zekerheid

Het investeren in klassiek vastgoed, dus in huizen en appartementen, is al sinds jaren een veilige en betrouwbare keuze voor veel beleggers. In tegenstelling tot bijvoorbeeld speculeren met aandelen of opties, steek je hier je geld in iets tastbaars: bakstenen, planken en dakpannen. Bovendien zit er al jaren een stijgende lijn in de vraag naar huurpanden.

 

Een zekere investering

Klassiek vastgoed als belegging is niet alleen iets voor grote fondsen. Ook voor jou als particulier kan het een interessante investering zijn. Groot voordeel is de zekerheid die het je biedt. Hoe de markt en de economie zich ook ontwikkelen, je hebt iets concreets in handen. Je koopt het vastgoed natuurlijk met de bedoeling om het te verhuren, maar je kunt er in geval van nood ook altijd nog zelf in gaan wonen.

 

Volop mogelijkheden in groeiende markt

De vraag naar klassiek vastgoed stijgt in België al een aantal jaren en lijkt nog wel eventjes te zullen blijven stijgen. Dit wordt vooral veroorzaakt door de toename van de bevolking. Daarnaast neemt vooral ook het aantal eenpersoonshuishoudens toe. Steeds meer mensen zijn derhalve op zoek naar woonruimte en de mogelijkheden tot koop zijn kleiner geworden sinds de economische crisis. Volop mogelijkheden dus als je wilt investeren in klassiek vastgoed.

 

Scheve verhoudingen op toplocaties

Als je er in slaagt een vastgoedobject te vinden op een goede locatie, is je rendement vrijwel gegarandeerd. Helaas zijn de panden op toplocaties zo langzamerhand bijna onbetaalbaar geworden, met name in de grotere steden. Bovendien zijn de huurprijzen er veel minder hard gestegen dan de aankoopprijzen. Hierdoor is er een scheve verhouding ontstaan als gevolg waarvan het rendement vaak tegenvalt. Het kan dan de moeite waard zijn eens over de grens te kijken. Met name in Duitsland zijn de aankoopprijzen voor vastgoed nog altijd een stuk lager dan in België, wat uiteraard kansen biedt.