Beabingo
Image default
Financieel

kredietkaarten vergelijken

Kredietkaarten vergelijken

Een heel praktisch soort lening is een kredietkaart. Als je een kredietkaart hebt kun je daar allerlei aankopen mee doen, die je pas later hoeft te betalen. Je kunt bijvoorbeeld de rekening betalen in een restaurant of op internet tickets voor een concert kopen. Aan het einde van de maand krijg je een overzicht van je aankopen van die maand en wordt het totaalbedrag van je zichtrekening afgeschreven.

 

Wereldwijd betaalgemak

 Kredietkaarten worden zeer breed geaccepteerd. Zeker met een kaart van VISA of Master Card kun je over de hele wereld terecht. Je kunt er ook cash geld mee opnemen in bankautomaten, wat met je gewone bankkaart lang niet overal in de wereld lukt. Ook voor het shoppen op internet is een kredietkaart erg praktisch. De betaling wordt sneller verwerkt dan een betaling door middel van overschrijving. Andere interessante extra’s zijn de verzekering van je aankopen, wat meestal automatisch geregeld is en de vele interessante promoties die je vaak maandelijks bij je afschrift krijgt, zoals allerlei kortingsbonnen.

 

Prepaid kredietkaart 

Naast de traditionele kredietkaart, waarbij je op aflossing betaalt, heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om te kiezen voor een prepaid kredietkaart. Hierbij bepaal je zelf van tevoren de kredietlimiet door een bepaald saldo op je kaart te storten. Heb je de limiet opgebruikt, dan kun je niet meer met de kaart betalen, totdat je je saldo weer hebt aangevuld. Je kunt dus nooit meer uitgeven dan je terug kunt betalen. Op die manier hou je je uitgavenpatroon eenvoudig in de hand. Verder heeft deze kaart precies dezelfde eigenschappen en voordelen als een traditionele kredietkaart.

Een heel handig overzicht van een aantal verschillende kredietkaarten vind je hier. Je kunt de kaarten vrijblijvend met elkaar vergelijken en eventueel ook direct online aanvragen.