Beabingo
Image default
Eten en drinken

Iconische recepten met tomaten

De nummer één op het lijstje van iconische recepten met tomaten is waarschijnlijk het recept voor gevulde tomaten. Deze klassieker verwarmt iedereen in het gezin en roept veel herinneringen op. Wanneer je dit recept wil maken, ga je dan ook best voor de stevige en smaakvolle tomaten van Stoffels Tomaten uit Rijkevorsel. Deze Belgische tomaten zijn van de hoogste kwaliteit en zorgen voor een stevig bakje dat je gehakt vasthoudt.

Verwarm je gezin met gevulde tomaten

Voor geslaagde recepten met tomaten gebruik je goede tomaten en voor geslaagde recepten met gehakt gebruik je goed gehakt. Bij gevulde tomaten is het belangrijk om kwaliteitsvolle tomaten te kopen van een erkende tomatenboer, zoals Stoffels Tomaten. Daarnaast is kwaliteitsvol gehakt ook belangrijk om te voorkomen dat er te veel water of vet uit het vlees komt tijdens het bakken. Onderstaand recept is een basisrecept dat je zelf een beetje kan aanpassen naar eigen smaak met kruiden of andere smaakmakers.

–          De eerste stap is om één tomaat per persoon voorzichtig uit te hollen. Kruid met peper en zout.

–          Meng vervolgens 500 gram gehakt met een gesnipperde sjalot, knoflook, een ei, een beetje peterselie en genoeg broodkruim zodat het geen nat geheel is. In deze stap kan je nog wat andere kruiden toevoegen.

–          Vul de tomaten met het gehakt. Strooi er wat kaas over en zet de hoedjes op het geheel.

–          Bak 30 tot 40 minuten in een oven van 170° Celsius.

Recepten met gevulde tomaten kunnen worden aangevuld met verschillende bijgerechten. Een gevulde tomaat is heerlijk met rijst, een versgebakken brood, puree of zelfs pasta. Je kan er helemaal mee doen wat jou het beste lijkt!

Gebruik de juiste tomaten

Dankzij de heerlijke tomaten van Stoffels Tomaten zullen alle recepten met tomaten gegarandeerd een succes zijn! Op hun website ontdek je welke tomaten je best koopt om een gevulde tomaat te maken. Zo ga je voorbereid naar de winkel! Deze Belgische tomatenteler is terecht trots op zijn tomaten. Twijfel dus niet langer en zoek hun tomaten in de winkel!

https://www.stoffels-tomaten.be/