Beabingo
Image default
Zakelijk

Jouw bedrijf beveiligen tegen inbraak in zes stappen

Je kunt niet 24 uur per dag, zeven dagen per week bij je bedrijf aanwezig zijn. Maar misschien heb je soms wel het idee dat dat nodig is. Zeker als er berichten zijn dat er sprake is van een inbraakgolf op het bedrijventerrein waar jouw bedrijfspand zich bevindt. Of als je winkel zich in een wijk bevindt waar regelmatig ingebroken wordt. In plaats van dag en nacht zelf te controleren of alles nog in orde is, kun je ook andere preventieve maatregelen nemen.

Beveiliging na sluitingstijd

Stap 1 bij het voorkomen van inbraak, is zorgen dat alle ramen en deuren goed afgesloten zijn. Je moet dus iemand hebben die daarvoor verantwoordelijk is. Ook op de momenten dat je zelf niet aanwezig bent om dat te controleren. Daarnaast moeten alle voertuigen die op het bedrijfsterrein staan op slot zijn. Er mogen geen losse ladders of andere objecten rond het pand beschikbaar zijn die gelegenheid geven om het pand onrechtmatig te betreden. Ook is het niet raadzaam cash geld in bijvoorbeeld kassa’s te bewaren. Let er bovendien op dat er altijd minimale verlichting in het pand brandt, ook ’s nachts.

Een oogje in het zeil tijdens openingsuren

Niet alleen in de avonduren kunnen onbevoegden proberen je bedrijfspand te betreden. Ook tijdens kantooruren zijn er mensen die de g ok wagen. En dan heb je wel een gevulde kassa of bepaalde producten liggen wel voor het grijpen. Ook in deze situaties kun je je bedrijf beveiligen tegen inbraak. In dat geval zorg je ervoor dat er mensen aanwezig zijn die de beveiliging voor hun rekening nemen. Dat kan ter plaatste zijn, bijvoorbeeld aan de receptie als eerste aanspreekpunt voor alle mensen die een bezoek aan je bedrijf brengen.

Kies voor professionele beveiliging van je bedrijf

Ben je op zoek bent naar een beveiligingsbedrijf dat onder sluitingstijd op afstand een oogje in het zeil houdt? Of wil je een beveiligingsmedewerker die voor jou de controle rondes doet aan het eind van een werkdag in combinatie met een professionele beveiliger die alle bezoekers en leveranciers ontvangt? Je kunt je kantoor laten beveiligen door Seris. Zij leveren alle soorten beveiliging, van mobiele surveillance tot fysieke beveiliging, gericht op jouw specifieke behoefte. Heb je dit gelezen en denk je dat het vak van beveiliger iets voor jou is? Kijk dan snel op Werkenbijseris.nl.