Beabingo
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies je een matras: 3 criteria om te overwegen

Het kiezen van een goede matras is essentieel voor de kwaliteit van jouw nachtrust. Aangezien we het grootste deel van onze dagen op de matras doorbrengen, moet het moment van aankoop gebeuren na voldoende onderzoek en rekening houden met verschillende kenmerken, zoals grootte, type, materiaal, dichtheid en andere.

Om je te helpen, hebben wij een koopgids opgesteld waarin alles wordt uitgelegd wat je moet weten bij de aankoop van een nieuwe matras. Kijk hier eens naar!

 

1. Gewicht en lengte

Ons gewicht en onze lengte zijn twee van de eerste aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een nieuwe matras. De matras moet namelijk afgestemd zijn op de anatomie van de gebruiker, waarbij stevigheid, flexibiliteit en comfort worden gecombineerd en de nodige ondersteuning wordt geboden om de druk gelijkmatig te verdelen en te ondersteunen. Daarom is het zo belangrijk dat je het matras uitprobeert voordat je hem koopt!

 

2. Dichtheid en stevigheid

Hogere matrassen zijn dichter en kunnen meer gewicht dragen. Een te dunne matras zal niet de juiste structuur hebben om comfort te garanderen en zal bij dagelijks gebruik bovendien pijn veroorzaken in de hals, de lenden en de gewrichten.

Stevige matrassen garanderen maximaal comfort. De stevigheid mag echter niet te groot zijn. De matras mag ons lichaam niet te veel laten wegzakken, maar mag ook niet te veel weerstand bieden op punten zoals de heupen en de schouders, om de wervelkolom in de juiste stand te houden. Het belangrijkste is dat de natuurlijke kromming van de wervelkolom wordt gerespecteerd.

 

3. Matras type (materiaal)

Schuim matras. Dit is de meest voorkomende soort matras en ook de goedkoopste. Het interieur is volledig gevuld met schuim, heeft geen metalen structuur, en heeft de grootste variatie van modellen op de markt.

Bij schuimmatrassen is het zeer belangrijk naar de dichtheid te kijken. Als algemene regel geldt: hoe hoger de dichtheid, hoe meer gewicht en druk de matras kan dragen.

 

Latex matras

Latex wordt gewonnen uit de rubberboom en ondergaat een transformatieproces om de plakken te produceren die comfortabele matrassen worden. Natuurlatex is samengesteld uit stoffen die van nature beschermd zijn. In tegenstelling tot andere materialen die in dagelijkse producten worden gebruikt, is het een edele grondstof, uiterst duurzaam, van nature antimicrobieel en bacteriedodend.

 

De zeer elastische en dichtere structuur zorgt voor een uitstekende ondersteuning en biedt een oppervlak om op te rusten dat vrij is van huisstofmijt en bacteriën. Door een natuurlijk latex matras te kopen van Una Matras, garandeert je een kwaliteitsvolle nachtrust.

 

Visco-elastisch matras

De visco-elastische matras bestaat uit een materiaal met lagen van verschillende dichtheid die zich aanpassen aan het gewicht van het lichaam. Het is een uitstekende optie voor wie een matras wil kopen die resistent is en zich tegelijkertijd aan het lichaam aanpast.