Beabingo
Image default
Woning en Tuin

Wat is een prefab aanbouw en wat zijn de voordelen?

Besloot je om je woning van een extra uitbouw te voorzien? Dan kun je kiezen voor een standaard of voor een prefab uitbouw. Terwijl een standaard uitbreidingen op de bestemming zelf wordt gebouwd, zijn prefab uitbreidingen gebouwd in de fabriek. Pas daarna worden ze vervoerd naar hun eindbestemming. Vergeleken met een standaard uitbreiding zorgt zo een prefab uitbouw voor verrassend vele voordelen.

Volledig op maat gemaakt

Een prefab uitbouw wordt volledig op maat gemaakt. Zo past die altijd bij de bouwstijl van je woning. Het installeren van een prefab uitbreiding zorgt voor een minimum aan overlast, wat door je buren zeker zal gewaardeerd worden.

Het plaatsen van een prefab uitbouw

Een prefab uitbouw is in enkele dagen geplaatst. Voor een goed geplaatste uitbouw is een stevige fundering onmisbaar. Dat zal de stabiliteit van deze uitbreiding verhogen. Een stevige fundering zorgt ervoor dat de uitbreiding niet verzakt of scheurt. Voor het plaatsen van de uitbreiding zal een deel van de gevel van je woning moeten uitgebroken worden. Eens deze voorbereidingswerken achter de rug, kan met het plaatsen van de uitbouw begonnen worden. De prefab uitbreiding wordt op zijn juiste plaats gezet met de hulp van een hijskraan. En dan wordt zowel de binnen- als de buitenkant van de uitbreiding afgewerkt. De afwerking van je uitbouw is belangrijker dan je denkt. De afwerking bepaalt het uitzicht van je woning, maar moet in de eerste plaats schadelijke lekkages voorkomen.

Duurzame afwerking voor lange levensduur

Om de duurzaamheid en de levensduur van je uitbouw te verbeteren, krijgt je uitbouw beschermende coatinglaag in vernis, beits of verf. Met een regelmatig en aangepast onderhoud gaat je uitbouw levenslang mee. Loopt er toch iets fout, dan kun je voor alle herstellingen altijd op de wettelijke garantieperiode terugvallen. Die garantieperiode bedraagt minimum tien jaar en vaak langer. Dat betekent dat in deze periode herstellingen of vervangingen je geen eurocent kosten.

De voordelen van een (prefab) uitbouw

Een (prefab) uitbouw zorgt voor verrassend veel voordelen:

  • Tijdwinst: Is snel geplaatst

  • Onmiddellijk te gebruiken

  • Geeft een belangrijke meerwaarde aan je woning

  • Er is meestal geen vergunning voor nodig, maar je informeert best vooraf bij de gemeente waar je woont

  • Zorgt voor extra woonruimte

 

Wil je nog altijd je woning uitbreiden met een prefab uitbouw? Maak dan zeker kennis met de vele mogelijkheden van de Aanbouw Expert Den Bosch.