Beabingo
Image default
Woningen

Hoe vind je het huis van je dromen?

Het huis van je dromen vinden, dat is nogal een opgave. Ervan uitgaande dat je nu een koophuis hebt, zijn er echter meer mogelijkheden dan je denkt – zeker als je wat overhoudt aan de verkoop. En die kans is groot in deze tijd. Een aantal tips, waarvan sommige out of the box.

Hecht niet te veel aan een plek of gebied

Het is allereerst zaak de gedroomde locatie een beetje los te laten. Waar jij zoekt, daar zoeken er nog veel meer. Bovendien ken je je budget beter als je eerst je woning laat taxeren. Je huis daarna verkopen aan Bagro Vastgoed is een extra tip: dit is een vastgoedbedrijf dat altijd de hoogste bieding doet. Met het winstbedrag kun je gerichter zoeken, maar hou altijd rekening met kapers op de kust. En kijk verder dan in de beoogde regio

Meedoen aan een tv-programma

Je kunt het in ieder geval proberen: je aanmelden voor een huizenprogramma zoals Kopen zonder Kijken, Voor Hetzelfde Geld, Kinderen Kopen een Huis of wellicht zelfs Droomhuis Gezocht. Het is niet zo dat de makelaars in deze programma’s voorrang krijgen, maar een tv-programma heeft wel een bepaalde aantrekkingskracht waardoor deurtjes net iets makkelijker opengaan.

Anders wonen

Je droomplek hoeft niet per se een huis te zijn zoals we dat kennen. Het is wat out of the box gedacht, maar hou de ontwikkelingen rondom de tiny houses in de gaten. Hierin kiezen mensen voor minder spullen en vierkante meters, maar meer tuin en dus buitenruimte in een groenere omgeving. Het is duurzamer en tevens de oplossing als je wat rustiger wilt wonen. De vraag is alleen nog hoe de Nederlandse overheid hiermee omgaat als het gaat om de ruimtelijke ordening.

Emigreren

Nog meer out of the box, maar wel beter mogelijk nu veel werk vanuit huis gedaan wordt: je geld in een goedkoper droomhuis in het buitenland stoppen. Daar fantaseren veel mensen over, maar slechts weinigen doen het. In dat geval keer je de Nederlandse huizenmarkt (en andere dingen die stress opleveren) gewoon helemaal de rug toe.