Beabingo
Image default
Woning en Tuin

Hoe kan een aankoopmakelaar jou helpen?

Een aankoopmakelaar helpt jou met het vinden van een nieuwe woning. Deze makelaar weet alles over de lokale woningmarkt en weet daarom dus ook hoe ze jou het beste moeten helpen. Je kan van het begin tot het eind worden geholpen tijdens het kopen van een nieuwe woning. In dit artikel lees je meer over wat een aankoopmakelaar precies doet en hoe ze jou kunnen helpen met het aankopen van een woning en bij een nieuwbouw woning kopen. Lees even verder als je nieuwsgierig bent!

Het zoeken van een woning

Omdat een aankoopmakelaar goed weet welke woningen er allemaal te koop staan, weet hij snel en makkelijk passende woningen te vinden. Soms zijn de woningen die nog niet eens op funda staan en waar dus ook nog bijna niemand vanaf weet. Heel fijn, want zo ben jij er als een van de eerste bij. Ook kan de aankoopmakelaar inschatten wat voor een prijs reëel is in een bepaalde wijk en voor een bepaalde woning. 

De woning bezichtigen

Wanneer er een leuke woning gevonden is, is het tijd om de woning te bezichtigen. Je kunt die in je eentje doen, maar misschien weet je zelf helemaal niet waar je op moet letten. De makelaar weet dit daarentegen wel! Ze kunnen met een neutrale blik naar de woning kijken en kritische vragen stellen aan de verkoopmakelaar. Door de makelaar worden alle voor- en nadelen na afloop van de bezichtiging op een rij gezet. Tevens geeft hij je advies over de woning.

Het bieden op de woning

Het onderhandelen is één van de punten die een aankoopmakelaar een stuk beter kan dan een ander persoon. Een aankoopmakelaar heeft hoogstwaarschijnlijk meer ervaring met het kopen van huizen dan jij, dus hij weet wat hij moet doen. Doordat er tegenwoordig vaak wordt overboden en de huizenprijzen erg hoog zijn, weet jij misschien zelf helemaal niet meer wat voor bedrag je moet bieden. Een aankoopmakelaar weet dit gelukkig wel!