Beabingo
Image default
Zakelijk

Waarom verzendzakken kiezen?

De tijd van het verzenden van grote hoeveelheden pakketten is inmiddels in volle gang. Black Friday is nog niet achter de rug of het regent cadeaus met Sinterklaas en kerst. Juist in deze periode is het belangrijk dat de pakketten op de juiste manier verpakt worden zodat ze in de grote stroom van zendingen heelhuids bij de klant aankomen. Je hoeft niet altijd te kiezen voor dozen voor het verzenden van je bestellingen. In veel gevallen zijn verzendzakken een handig en voordelig alternatief. Bijkomend voordeel van het gebruik van een verzendzak is dat deze makkelijker door de brievenbus past dan een regulier pakket. Daarom vertellen we je in dit artikel alles over het gebruik van zakken in plaats van dozen.

Makkelijk in gebruik

Verzendzakken zijn erg handig in gebruik. Je hoeft niet eerst een hele doos in elkaar te zetten om producten te verpakken. Een verzendzak is meteen klaar voor gebruik. Dat scheelt je een hoop werk, zeker als je elke dag een flinke hoeveelheid bestellingen verzendklaar moet maken. Ook het dichtmaken van de zakken is een stuk eenvoudiger dan het sluiten van een verzenddoos. Zo maak je het jezelf en je medewerkers heel gemakkelijk en doordat je tijd bespaart, bespaar je ook op de kosten.

Verzendzakken zijn voordelig

Het gebruik van verzendzakken is vaak voordeliger dan het gebruik van dozen. Niet alleen doordat je kosten bespaart op de snelheid van het verpakken. Ook de verzending is vaak voordeliger. Zo weegt een pakketje dat in een zak verpakt is meestal minder en past een zak vaak door de brievenbus. Dat scheelt aanzienlijk in de verzendkosten. Je hebt geen koerier nodig om het pakketje te verzenden en bij de klant te krijgen. Een bijkomend voordeel is dat de klant niet thuis hoeft te zijn als het pakket bezorgd wordt.

Minder verpakkingsmateriaal

Als je kiest voor verzendzakken maak je ook een bewuste duurzame keuze. Zakken bevatten veel minder verpakkingsmateriaal dan dozen en dat is een stuk beter voor het milieu. Veel klanten hechten er waarde aan om zaken te doen met bedrijven die milieubewuste keuzes maken. Het is goed om je daar als organisatie bewust van te zijn. Daarnaast kun je kiezen voor zakken die van milieuvriendelijk materiaal zijn gemaakt en makkelijk te recyclen zijn. Dan kunnen ze gewoon met het plastic afval worden afgevoerd en weer worden hergebruikt.

Verzendzakken makkelijk verzenden en retourneren

Een ander voordeel bij het gebruik van verzendzakken is dat je kunt kiezen voor exemplaren waarin eventuele retouren ook kunnen worden teruggezonden. Dat maakt het voor je klanten makkelijk om spullen met het juiste verpakkingsmateriaal te retourneren en je spaart het milieu doordat dezelfde zak twee keer gebruikt wordt. Je houdt meteen alle gegevens bij elkaar en voorkomt misverstanden over de herkomst van de retourzending. Dat geeft je extra controle op het retourproces. Niet herbruikbare zakken kunnen soms ook gebruikt worden voor het retourneren. Alleen moet de klant dan zelf de zak opnieuw dichtmaken. Bij een speciale zak zitten er 2 strips om het model te sluiten. Eén voor de verzending en één voor een retournering.