Beabingo
Image default
Financieel

Incasso No Cure No Pay

Incasso no cure no pay

In alle sectoren kun je als ondernemer actief zijn.  Noem het maar op, de bouw, de gezondheidszorg, in de financiën,etc. Soms is het bedrijf opgericht door een familielid. Een familiebedrijf noem je een dergelijke onderneming dan .  Sommige van deze bedrijven bestaan dan ook al tientallen jaren. In de loop van de jaren kunnen dan allerlei problemen de kop opsteken. Dit is de laatste jaren bijvoorbeeld gebeurd in de landbouwsector. Veel boeren bedrijven konden hun kop niet meer boven water houden door aangescherpte Europese regelgeving. Opvolgers hebben veel boeren daarop ook niet meer. Door de economische crisis kwamen ook veel MKB’ers in de problemen. Nota’s blijven dan steeds maar langer onbetaald. Waardoor steeds vervolgens meer bedrijven hun kop niet meer boven water kunnen houden. Het inschakelen van een Incasso no cure no pay is een goede optie.En heeft dan dus minder krediet van de bank nodig.

De kans bestaat dat de klant  daarna failliet gaat.  Als eerste worden betaald deze die het hardst achter hun nota aan gaan.

Het incassobureau werkt dan op basis van No Cure No Pay. 

 

Als er niets geïncasserd wordt dan heb je ook geen kosten. Dat is het voordeel van incasso no cure no pay.

Kleine bedragen zijn daarop doorgaans geen probleem. Dossierkosten worden dan meestal niet meer berekend.

Een procedure bij de rechter is vervolgens ook mogelijk als de debiteur  alsnog niet betaalt.  Een betaling kan op die manier wellicht geforceerd worden. Beslaglegging op een voertuig is daarna ook mogelijk.  Het griffierecht is de laatste jaren echter meer dan verdrievoudigd.

Wanneer debiteur daarna met de noorderzon is vertrokken. Een goed incassobureau voert daarop direct een gedegen adresonderzoek uit. Daarvoor berekent een goed incassobureau daarna meestal niets.

Ook met debiteurenbeheer kan Een gerechtsdeurwaarderskantoor de ondernemer daarna van dienst zijn.  Een laatste aanmaning laten versturen noemen ze ook wel een pre incasso.  Een goed incassobureau doet dat gratis.

Een Incasso no cure no pay opdracht online aanbieden

Wanneer het bedrijf daarna heeft besloten. Om zijn openstaande bon dan ter incasso aan te bieden. Bij het factuur zal de nota daarna ingediend moeten worden. Je kan dit bij een goed incassobureau daarop online regelen. Online moeten vervolgens gegevens ingevuld worden. Waarna de openstaande nota daarna online kan worden ingediend. Vervolgens gaat de incassospecialist vervolgens met het dossier aan de slag. Er worden incassokosten op de hoofdsom gezet en deze moete de debiteur vervolgens betalen. Dat wordt bepaald door wettelijke eisen. Betaalt de schuldenaar de nota dan. Dan vind de financiële afwikkeling zo snel mogelijk plaats. Maar betaalt de debiteur  vervolgens niet? Dan kan het bedrijf naar de rechter stappen. De kosten die hieruit voortvloeien kunnen zeer hoog zijn. Je moet je vervolgens goed afvragen of de kosten opwegen tegen de baten.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html