Beabingo
Image default
Hobby en vrije tijd

Het gebruik van een FM transmitter

Ben jij zo iemand die een auto heeft maar niet de mogelijkheid heeft  om muziek via zijn gsm af te spelen in de auto?  Dan kan jij gebruik maken van een FM transmitter. Er zullen niet veel mensen zijn die weten wat een FM transmitter is of doet.   De meeste mensen hebben tegenwoordig de kans om via bluetooth  of via een usb kabel muziek af te spelen via hun gsm op de speakers van de auto maar niet iedereen heeft deze mogelijkheid.  Heb jij deze mogelijkheid niet? En je  wilt naar een lokale zender radio luisteren  die niet bij jou bereikbaar is of je wilt je eigen muziek afspelen in je auto? Dan kan je nu  een FM transmitter aanschaffen.

 Door middel van een FM transmitter  kan je via je smartphone, mp3 , ipod ,… de muziek luisteren die jij wilt.   De transmitter sluit je aan op je apparaat waar je je ook je  koptelefoon insteekt, er zijn ook andere mogelijkheid dat je een andere soort kabel moet hebben maar daar moet je maar naar kijken welke aansluiting de FM transmitter heeft.

Een FM transmitter  heeft ofwel eigen batterijen of je kan ze in 12 volt voorziening in je auto aansluiten en in sommige gevallen maken ze ook gebruik van de batterij van het apparaat waarmee het aangesloten is.   

Een FM transmitter gaat dus als volgt tewerk: je kiest  een bepaalde frequentie ( die vrij is)  waar jij muziek op wilt gaan uitbrengen.  Je kiest het liedje of de via de internet radio kies je de lokale zender die je wilt horen en speel jij je muziek af op een bepaalde frequentie.     In sommige landen is het niet toegestaan  om zonder vergunning muziek te spelen op de FM band. In  Nederland is men sinds 2008 toegestaan om  gebruik te maken hiervan, indien er geen storing is voor bestaande zenders.

http://www.radioguide.fm/