Beabingo
Image default
Bedrijven

Wat is shared webhosting?

 

Wat is shared webhosting?

Shared webhosting is zoals de naam eigenlijk al zegt, een gedeelde hosting met andere afnemers. Je deelt een stuk webruimte met meerdere klanten. Iedere klant heeft echter wel zijn eigen stukje ruimte die niemand af kan pakken. Vele webwinkels, blogs en andere sites beginnen vaak bij shared hosting. Shared hosting is namelijk goedkoop en werkt vaak erg goed.

Shared hosting puntsgewijs

  • Goedkoop: shared hosting is over het algemeen het goedkoopste pakket dat afgenomen kan worden.

  • De service is vaak snel en eventuele problemen worden snel opgelost. Wanneer de server traag mocht zijn, dan is dit bij alle afnemers zo die op hetzelfde stukje hosting zitten als jij. Eventuele problemen worden dan ook vaak snel weer opgelost.

  • Veel ruimte: Indugas webhosting bied qua shared hosting veel ruimte aan voor een klein bedrag. Ook kan er gemakkelijk uitgebreid worden zodat je webwinkel of blog altijd goed en snel blijft draaien.

Shared hosting nadelen

Shared hosting kent helaas ook enkele nadelen. De nadelen zijn vooral van toepassing op grote webshops waar klanten via de mail worden geïnformeerd. Het is namelijk zo dat jouw IP met meerdere klanten gedeeld wordt. Wanneer iemand dan misbruik maakt en hier melding van wordt gemaakt, dan heb je kans dat al jouw e-mail niet verstuurd worden of in de spambox terechtkomen. Wanneer je als bedrijf veel aan mailings doet, is het aan te raden om te vragen om extra unieke ip’s of om toch te kiezen voor een normale hosting.

Voor meer informatie over shared hosting en de beschikbare pakketten, bezoek je uiteraard Indugas.nl

 

http://www.indugas.nl