Beabingo
Image default
Bedrijven

Een bouwdroger huren om uw zandcementvloer te drogen

Een zandcementvloer is een smeervloer die bestaat uit cement, zand en water. Het doel van zo’n vloer is om de oude of nieuwe ondervloer vlak en egaal te maken. Met een zandcementvloer egaliseert u dus de bestaande vloer, maar kunt u ook vloerverwarming en leidingen wegwerken. Het is echter een zeer tijdrovend proces om een zandcementvloer te laten drogen. Gelukkig kunt u bij Uw Goedkoopste Bouwdroger een professionele bouwdroger huren om het proces te versnellen.

De eigenschappen van een zandcementvloer

Een zandcementvloer is een tussenlaag die gestort wordt op de ondervloer en waar nadien nog een leefvloer overheen wordt gelegd. Een cementvloer wordt meestal toegepast in vochtige of natte ruimtes zoals bijvoorbeeld een badkamer. Daarom is het des te belangrijker dat u een zandcementvloer eerst goed laat drogen voor u hem kunt gebruiken. Een bouwdroger huren kan u hierbij helpen.

Welke voordelen zijn er?

Een zandcementvloer heeft een aantal interessante voordelen. Ten eerste kan de vloer onder afschot gelegd worden, in tegenstelling tot bij een gewone gietvloer. Vloeren onder afschot zijn belangrijk in badkamers, zodat het water goed kan aflopen. Bovendien is een cementvloer een goede ondergrond voor de vloer die er nadien overheen wordt gelegd. Tot slot is hij uitermate geschikt voor vochtige ruimtes, maar dan moet hij natuurlijk wel eerst goed gedroogd zijn.

Een zandcementvloer als leefvloer

U kunt een zandcementvloer ook als toplaag van de vloer gebruiken en dan hebben we het over een leefvloer. In tegenstelling tot de zandcementdekvloer duurt het gieten van een zandcementen leefvloer wel vijf dagen, omdat er meerdere lagen zijn. Deze lagen van de zandcementvloer moeten tussentijds drogen, en daar kunt u best een bouwdroger voor inhuren. Het hele proces duurt ongeveer anderhalve week voor u gebruik kunt maken van uw ruimte. Neem snel contact op via www.uwgoedkoopstebouwdroger.be voor advies en huur de bouwdroger die geschikt is voor uw project.