Beabingo
Image default
Banen en opleidingen

Inhuur op afstand: antwoorden op vragen

hr

Snelle screening van kandidaten tijdens een videogesprek voor een persoonlijke ontmoeting is voor ons een normaal, bekend verhaal. Maar hoe vaak heb je het hele wervingsproces vrijwel eerder moeten doen? En hoe kun je er honderd procent zeker van zijn dat een kandidaat geweldig is als je elkaar alleen online hebt ontmoet?

Het gerucht gaat dat veel bedrijven niet meer offline zullen gaan: de kosten waren te laag toen medewerkers overstapten naar telewerk. Ja, de quarantaine kan binnenkort eindigen, maar de kans dat kandidaten niet meer naar kantoor willen komen voor sollicitatiegesprekken is groot.

Moeten we sneller aanwerven als we geen persoonlijke vergaderingen hoeven te regelen?

Interviews op afstand mogen op geen enkele manier onderdoen voor face-to-face interviews: u kunt nog steeds, en in het algemeen, een bepaalde communicatiestructuur met de kandidaat hebben. Stadia, vergaderingen, testtaken – laat alles zoals het was.

  • Maar er zijn ongetwijfeld voordelen aan deze stand van zaken. Tijd kan echt van pas komen, veel minder:
  • Interviewvragen kunnen vooraf worden opgenomen door de kandidaat te vragen ze in videoformaat te beantwoorden;
  • Uw hele team kan de opname van het eerste gesprek bekijken – en al in deze fase beslissen of ze de kandidaat leuk vinden of niet. Verspil geen kostbare ontwikkelaarstijd!
  • U hoeft niet te spuiten en instructies te sturen, u te vertellen hoe u naar kantoor komt, waar u de juiste deur moet zoeken;
  • Bij het selecteren van kandidaten via video-interviews in één richting, kunt u eenvoudig één brief met vragen of instructies naar alle kandidaten sturen (en geen uren praten!);

Het is absoluut oké als sommige kandidaten tijdens het proces afvallen – en bijvoorbeeld geen tijd willen verspillen aan het opnemen van video’s. Als gevolg hiervan zullen alleen echt geïnteresseerde jongens je verlaten!

Als u alleen op zoek bent naar jongens in uw stad, kan het inhuren eindeloos duren. De baan op afstand biedt grote kansen om te zoeken, waardoor vacatures sneller worden gesloten.

Dit is wat een freelance recruiter te zeggen heeft over de slotkoersen:

“Ik zou niet zeggen dat ze sneller sluiten, aangezien een groot aantal kandidaten nu heeft besloten om zoekopdrachten op te schorten totdat de quarantaine is opgeheven. De “stilste” tijd op het gebied van zoeken was in april, na mei begon de markt te bewegen en begonnen kandidaten actiever te reageren. Een groot pluspunt van deze situatie is dat als eerder degenen die niet erg geïnteresseerd waren, of degenen die een bod nodig hadden om een ​​tegenbod op hun huidige plek te krijgen en daar graag zouden blijven, klaar waren om te communiceren over vacatures, dit nu niet gebeurt. De communicatie is productiever geworden: je weet zeker dat als een kandidaat op een vacature heeft gereageerd, hij deze functie ook echt nodig heeft. “

Moet ik mijn interviewstructuur wijzigen? Zeg, focus je meer op het laatste interview?

In het laatste webinar van Workable and Hired zei Melissa Bruno, HR VP Stack Overflow, dat Covid het interviewproces op geen enkele manier mag veranderen. En die aanwerving is niet echt anders – zoals voorheen moet je leren hoe je een kandidaat in zeer korte tijd kunt evalueren.

Er zijn nuances (waar zonder). Hope Weatherford, hoofd TA bij InVision, deelt zijn bevindingen. In het bedrijf besloten ze dat het op een externe locatie logischer zou zijn om niet alleen met teamleden te interviewen, maar ook collega’s van andere afdelingen aan het gesprek te verbinden.

“Je moet er zeker van zijn dat kandidaten een breed begrip hebben van wat het betekent om te communiceren in een 100% afgelegen omgeving; realiseerde zich alle voordelen die ermee gepaard gaan. Het is voor ons veel gemakkelijker om elkaar te leren kennen. Aan het einde van het interview verzamelen we het hele team van interviewers en voeren we een enquête uit. Net alsof je iemand in een vergaderruimte hebt gegrepen om over een kandidaat te fluisteren – alleen nu allemaal samen. Deze peilingen kunnen 30 tot 45 minuten duren. Idealiter krijgen we aan het einde van deze discussies een beslissing: al dan niet een bod uitbrengen. “

“De structuur is niet veel veranderd: in sommige functies worden kandidaten nu gevraagd om een ​​test te maken. Vroeger keken ze naar vaardigheden in de offline modus. Wat ik zeker kan zeggen – het is veel gemakkelijker geworden om afspraken te maken over de dagen en tijden voor interviews, omdat iedereen thuis is, niemand tijd op de weg hoeft door te brengen, boek ook een vergaderruimte, dus als eerder was het mogelijk om een ​​vergadering te plannen 3-5 dagen nadat de kandidaat was overeengekomen , dan nu vaak gelijk de volgende dag of door, en dat is prima. “

Is de toolkit van een externe recruiter uitgebreid?

Laten we eerlijk zijn: niet echt. Iemand moest Zoom, Google Hangouts of Skype onder de knie krijgen, maar velen kennen ze allemaal al lang. Het gemak is enorm – nu is het voldoende om de kandidaat een link naar de videochat te sturen en op het aangegeven tijdstip te bellen.

Niet gebruikelijk: het opnemen van interviews kan nog meer tijd helpen besparen. Uw vragen kunnen op video worden opgenomen of per brief worden verzonden, waarbij de kandidaat wordt gevraagd zijn video-antwoord op te sturen. Ja, hier is geen sprake van het testen van soft skills, maar van een oppervlakkige beoordeling van een groot aantal kandidaten – helemaal!

Wat teamwerk betreft, verschilt de situatie van bedrijf tot bedrijf. Iemand begon activity trackers te gebruiken, iemand maakte chats in het telegram. Op dit punt zou het probleem al opgelost moeten zijn: maar als u van plan bent om verder op afstand te blijven, bekijk dan onze rekruteringstoolkit eens nader.

Hoe bereid je een kandidaat voor op een gesprek op afstand?

De ervaring van online communicatie is buitengewoon positief: “Als we praten over mijn podium, de kandidaten, thuis zijn, communiceren veel opener, informeler, en dat heeft weer invloed op de productiviteit van de communicatie.”

Maar zelfisolatie verloopt niet voor iedereen even soepel, zeker niet als je (of de kandidaat) kinderen, luidruchtige partners of vervelende huisdieren hebt die ook thuis opgesloten zitten. In de blog hebben we al geschreven over de ervaring van communicatie op afstand met kandidaten.

Het is belangrijk om je voor te bereiden op het gesprek: en het gaat niet alleen om het uiterlijk en het zorgen voor stilte. Stuur de kandidaat een tipblad (belangrijk: van tevoren, geen minuut ervoor).

Controleer of al uw apparatuur naar behoren werkt, schenk uzelf een glas water in.

Spreek met de kandidaat af dat het gesprek in audiomodus zal plaatsvinden (als u problemen heeft met de verbinding);

Zorg voor ontsnappingsroutes – Als Zoom bijvoorbeeld niet werkt, deel dan vooraf uw Skype-gebruikersnaam of telefoonnummer (Whatsapp heeft ook videogesprekken).

“Ik kan zeggen dat de aanwerving niet veel is veranderd als gevolg van recente gebeurtenissen. We nodigen ook kandidaten uit en voeren interviews af, hoewel we nu, in plaats van een kantoor, op afstand vergaderen. Hiervoor gebruiken we ms teams en Skype. Dit verandert zeker de benadering van het proces zelf. En aangezien we eerder interviews op afstand hebben afgenomen, was de aanpassing snel. Toegegeven, het is moeilijker om een ​​kandidaat op afstand te begrijpen, om zijn stemming te voelen. Inderdaad, tijdens persoonlijke communicatie is het altijd gemakkelijker om emoties, algemene stemming te herkennen. En in het algemeen om het ware doel van de kandidaat te begrijpen.

Het is makkelijker geworden doordat collega’s niet naar vergaderruimtes hoeven te gaan om ze te boeken. U kunt direct na een vergadering naar een andere gaan.

Wij, als HR, geven om onze collega’s en willen het leven op afstand gemakkelijker maken, zodat medewerkers hun betrokkenheid blijven voelen en bedrijfsnieuws zien. Om dit te doen, houden we regelmatig mailings over eerdere wedstrijden, evenementen, delen we emoties, foto’s. We steunen moed en optimisme op alle mogelijke manieren. We bereiden en voeren aanpassingsgesprekken met nieuwe collega’s. Het is een interessante ervaring online. We organiseren informele bijeenkomsten. Deze situatie zou ons sterker moeten maken, ons moeten verenigen, nieuwe manieren moeten vinden om eventuele problemen op te lossen! “

managing people

https://www.globalrecruitment.info/