Beabingo
Image default
Banen en opleidingen

Met deze opleiding leer je meer over de beautywereld

Hou jij van de beautywereld? Wil jij er altijd goed uitzien en ervoor zorgen dat anderen er ook goed uit zien? Dan is de schoonheidsspecialist opleiding voor jou! Maar wat doet een schoonheidsspecialiste eigenlijk allemaal? En waarom zou je voor deze opleiding willen kiezen? Lees er hier meer over!

Wat doet een schoonheidsspecialiste? 

Een schoonheidsspecialiste zorgt voor verzorging en verbetering van de huid van het lichaam en gelaat, adviseert over lichaamshouding, leefwijze, voeding en uiterlijke verzorging. Na het afronden van een opleiding worden vele zelfstandig ondernemer met een praktijk. Deze praktijk kan aan huis zijn of in een huurpand. Hiervoor heb je verschillende apparatuur nodig, zoals een ontharingslaser van Medilaser.  Je kunt er ook voor kiezen om als werknemer bij een andere praktijk aan de slag te gaan. 

Waarom deze opleiding? 

Je houdt van alles wat met beauty te maken heeft. Je vindt het geweldig om mensen te verwennen met ontspannende en verzorgende behandelingen. Je bent klantvriendelijk, representatief en je kunt goed met mensen omgaan. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Dan is deze opleiding echt iets voor jou! Na het afronden van deze opleiding kun je bij een salon werken of je eigen salon openen en je klanten in de watten leggen met diverse beauty behandelingen. Jij gaat een sociaal beroep uitoefenen en je kunt iets voor de mensen betekenen. Een schoonheidsspecialist zorgt er niet alleen voor dat je mooier wordt, maar ook gezonder!

De opleiding 

Je krijgt les van topdocenten op 9 verschillende opleidingslocaties. De opleiding is praktijkgericht en na het afronden van je opleiding ontvang je een volwaardig diploma. In de opleiding staan verschillende beauty behandelingen centraal. Na het afronden van de opleiding beschik jij over de volgende kennis: Anatomie, pathologie & fysiologie, gelaatsverzorging, lichaamsbehandelingen, manicure, pedicure, make-up, ontharingstechnieken, massage, productleer, de salon, veiligheid & hygiëne en plastische chirurgie. De opleidingen in België kost ongeveer €1.600 euro en de opleidingen in Nederland €1.800 euro.

Tips voor een goede start van je opleiding

Bereid je voor! Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus zorg ervoor dat je je goed voorbereid voor de lessen en toetsen.  Zorg dat je een realistisch beeld hebt van wat er wordt verwacht. Je hoeft niet alles in één keer te kennen. Het is ook niet erg om fouten te maken!  Doe wat je echt leuk vind! Door te doen wat je echt leuk vind, is studeren ook makkelijker. Neem vervolgens deel aan de introductie. Zo zorg je ervoor dat je geen belangrijke informatie mist. Het is ook verstandig om je alvast te verdiepen in het werkveld. Daarnaast moet je natuurlijk allerlei materialen voorbereiden. Zorg dat je tijdig alle materialen aanschaft en goed voorbereid bent voor de lessen. Wees ook niet bang om vragen te stellen. Het is niet erg als je iets niet weet. Stel gerust vragen, zo zit jij straks niet met vragen thuis. Probeer ook zoveel mogelijk, zo niet alle lessen bij te wonen. Op deze manier krijg je alles mee en zul je de meeste vooruitgang boeken. Heb vertrouwen in jezelf, werk samen met anderen, en voordat je het weet ben jij een schoonheidsspecialist!