Beabingo
Image default
Woningen

Bescherm uw woning tegen de kerntrek inbraakmethode

Een veel voorkomende methode die toegepast wordt door inbrekers om een woning binnen te dringen is de kerntrek inbraakmethode. We zien dat inbrekers de laatste jaren steeds geavanceerdere gereedschappen gebruiken, waardoor ze steeds gemakkelijker erin slagen om ook de beste sloten open te breken. Het is dus noodzaak dat u nog meer zorg besteed aan de sloten op uw woning. Om u te beschermen tegen de kerntrekbeveiliging inbraakmethode bestaan er nu speciale veiligheidsschilden.

Wat is de kerntrek inbraakmethode? Wanneer een inbreker de kerntrek inbraakmethode toepast wil dit zeggen dat de inbreker een gehard stalen schroef gebruikt die hij in de cilinder van uw slot draait. Vervolgens trekt hij de cilinder uit het beslag en kan de deur gemakkelijk worden geopend. Kort gezegd, de inbreker trekt op deze manier gewoon de kern van uw slot uit de deur. Voor deze methode zetten inbrekers zowel zelfgemaakt gereedschap als professioneel gereedschap in.

Moderne sloten worden gemakkelijk geopend Ook geavanceerde moderne sloten zijn vaak niet bestand tegen deze inbraakmethode, aldus een slotenmaker uit Rotterdam. Denk bijvoorbeeld aan meerpuntssloten die vandaag de dag op veel woningen worden aangebracht, omdat er wordt verondersteld dat deze heel veilig zijn. Maar met de kerntrek inbraakmethode slagen veel inbrekers erin om ook deze sloten te openen. Via deze inbraakmethode opent direct de hele sluiting. Helaas komt het ook voor dat sloten die bestempeld zijn met het Politie Keurmerk Veilig Wonen niet bestand zijn tegen deze inbraakmethode.

Bescherm uw woning met een kerntrek veiligheidsschild Gelukkig zijn er ondertussen nieuwe beveiligingen ontwikkeld waarmee u uw woning kunt beschermen tegen kerntrekken. We hebben het hier over een speciaal veiligheidsbeslag, dat ook wel een kerntrek beveiligingsschild wordt genoemd. Dit beslag schermt de cilinder van uw slot af, zodat kerntrekken niet meer mogelijk is. Raadpleeg een erkende slotenmaker bij u in de buurt over deze manier van het beveiligen van uw woning, zodat inbrekers bij u geen kans krijgen.

https://www.slotenmaker.nu/kerntrekbeveiliging/