Beabingo
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn industriële vloerlampen

Industriële lampen werden gebruikt in de fabrieken die rond 1750 ontstonden. Fabrieken waren in die tijd erg donker dus er werden van die grote grove lampen in lange rijen opgehangen. Het waren grote lampen meestal gemaakt van staal. Deze lampen waren alleen belangrijk om zoveel mogelijk licht te geven aan de mensen die eronder stonden te werken. Naar de schoonheid van de lamp werd echt niet gekeken. Er zat een grote stalen kap of rooster die de dure gloeilamp de nodige bescherming gaven. De ogen van de fabrieksarbeider werd ook zo tegen het felle licht beschermd. TL-verlichting werd na de oorlog populair en de grote massiefe industrielampen verdwenen van het toneel. Maar nu zijn ze weer in de picture en helemaal terug. Met hun robuuste uiterlijk zijn ze zeer gewild in de moderne, minimalistische inrichting. Daar komen ze helemaal tot hun recht.

Wat maakt een lamp industrieel?

Bij industriële lampen denken we aan staal en aluminium. Grove, robuuste lampen zonder poespas. Flinke schroeven en scharnieren geven de lampen een stoer uiterlijk. In een moderne inrichting met veel beton staan deze lampen prachtig. Ze passen helemaal bij de strakke, moderne sfeer. De industrielampen van tegenwoordig hebben nog steeds een klassieke, aluminumkleur maar worden ook wel geëmailleerd in allerlei kleuren. Mooi als een bepaalde kleur een item is in je inrichting.

Modern interieur

Bij een industrieel en modern ingerichte woonkamer denk je al snel aan kale muren en veel beton. Zwart, grijs en wit zijn dan de hoofdkleuren. Dit is natuurlijk niet helemaal de werkelijkheid want een strak interieur kun je ook sfeervol en gezellig maken. Deze sfeer is heel mooi te combineren met goeie verlichting. Een mooie grote vloerlamp met ronde vormen is heel mooi te combineren.

De Industriële vloerlamp

Je kunt deze lamp gebruiken als spot maar ook om je gehele woonkamer te verlichten. Een mooie aanvulling op je inrichting is de industriële vloerlamp. Ze zijn in vintage-look te koop maar ook de moderne strakke uitvoering is mooi in de minimalistische inrichting. Hieronder enkele tips hoe je een vloerlamp het beste kunt gebruiken.

  • Leeslamp – De industriële vloerlamp is prima te gebruiken als leeslamp. Heel mooi om een leeshoek te maken met een mooie strakke stoel en bitafel voor kranten en boeken. Zo’n leeshoek past helemaal bij deze inrichting.
  • Serrelamp – Heeft je woonkamer een serre of overkapping dan is een industriële vloerlamp hier goed in te plaatsen. Je zou er over kunnen denken om de lamp als een soort van schijnwerper naar je tuin toe te kunnen gebruiken. De tuin komt dan optimaal tot zijn recht.

Online industrielamp kopen

Waarom zou je een lamp online kopen? Het is makkelijker en veel goedkoper. Dit komt omdat er geen duur personeel en een winkelruimte nodig is. Dit maakt het allemaal veel goedkoper. En de webshop heeft enkel een opslagruimte nodig. Er is een enorme keus en op de foto’s krijg je een hele goede indruk hoe zo’n lamp er uit ziet. De meest populaire lampen worden getoond en beschreven op een informatieve manier. Wanneer je online een vloerlamp gaat aanschaffen denk er dan wel even aan waar je de lamp gaat plaatsen. Meestal staat een industriële vloerlamp in de woonkamer maar hij zou toch ook heel goed in een moderne strakke slaapkamer kunnen staan. Dit zijn de dingen waar op gelet moet worden. Na het bestelling on-line duurt het vaak maar een klein aantal dagen voor dat je de lamp in je bezit hebt.

Keuze industriële vloerlamp

Er is heel veel keus in deze lampen. Grote lampen, vintage lampen , lampen met veel chroom of geëmailleerd in een bepaalde kleur. Niet bang zijn om een opvallende grote lamp te kiezen. Dit kan juist de eyecatcher in je woonkamer zijn. Wil je nog meer weten over de industrielamp en wat er allemaal te koop is ga dan naar de betreffende websites en laat je inspireren.

http://www.industrielelampen-online.nl/product-categorie/vloerlampen/