Beabingo
Image default
Winkelen

Hoe installeer je LED Panelen en Strips?

Het gebruik van LED-verlichting kan uw verlichtings rekeningen besparen. Om deze reden worden LEDpanelen vaak toegepast in commerciële ruimtes. Dit type verlichting kan niet alleen besparen op energieverbruik, maar het kan ook uw investering op lange termijn zijn. Dit komt doordat LED lampen een lange levensduur hebben. De gemiddelde levensduur van deze lamp kan 50.000 uur zijn. Deze lamp is uitgerust met thermische beheerfuncties. Het oppervlak van de panelen kan dus koel blijven, zelfs als u ze enkele uren gebruikt. Hierdoor hebben de led-verlichting geen invloed op de temperatuur van je kamer. De meest voorkomende soorten LED-verlichting zijn in de vorm van panelen en strips. Hier zijn de manieren om deze verlichtingsarmaturen te gebruiken en te installeren.

LED strips installeren

LED strips worden vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden. U kunt LED-stripverlichting in uw plafond installeren om uw kamer aantrekkelijker te maken. LED stripverlichting kan gecombineerd worden met andere soorten verlichting. LED stripverlichting is er in verschillende kleuren. U kunt de kleur selecteren op basis van de sfeer die u in uw kamer wilt voelen. Daarnaast kun je ook LED-strips op je tv-achtergrond wand plaatsen. Deze verlichting verbetert de uitstraling van uw woonruimte. Wil je een unieke uitstraling van het huis hebben, dan kun je ook onder je bank of salontafel led strips plaatsen. Ook kunt u deze verlichtingsarmatuur op uw trap monteren.

LED panelen installeren

Er zijn verschillende manieren om LED panelen te installeren. Indien u een verlaagd plafond heeft, kunt u de plafondplaten vervangen door LED panelen. U hoeft alleen het TL-armatuur met het LED-paneel te verwijderen. Daarnaast kunt u ook een LED paneel installeren door gebruik te maken van een plafond frame kit. Dit frame kan worden gemonteerd op vlakke oppervlakken zoals muren of plafonds. Een andere manier om het LED-paneel te installeren is door het op te hangen. U kunt een ophangset aanschaffen om het LED paneel aan uw plafond te hangen. Door gebruik te maken van een ophangset bepaal je zelf de ideale hoogte van de lamp. De frames en ophangsets zijn meestal los verkrijgbaar. U kunt dus het type installatie selecteren op basis van het ontwerp van uw binnenruimte.