Beabingo
Winkelen

Diamant verkopen via handelaar

Wilt u een diamant verkopen en zeker weten dat u daar de beste prijs voor krijgt? Dan kan het de moeite waard zijn te kiezen voor een tussenhandelaar. Deze weet wat uw diamant waard is en kan de diamant verkopen aan een geïnteresseerde voor de beste prijs. Een deel van de verkoopprijs gaat naar de tussenhandelaar, maar deze methode kan u meer geld opleveren dan uw diamant in eigen beheer verkopen. Mensen die weinig tot geen verstand hebben van diamanten wordt aangeraden een dergelijke oplossing te kiezen.  

Voor het eerst een diamant verkopen

De meeste particulieren zullen niet vaak een diamant verkopen. Alleen handelaren, experts en verzamelaars komen vaker in aanraking met de markt voor diamanten. Een diamant verkopen zonder ervaring is dan ook lastig en af te raden. Een diamant handelaar kan dan goed van pas komen.  

Expert vinden

Een expert op het gebied van diamanten kunt u vinden door op het internet te zoeken, of eens langs te gaan bij de juwelier bij u in de buurt. Deze kan soms ook uw edelmetalen en edelstenen voor u verkopen of van u overkopen. Dit is vaak afhankelijk van de kwaliteit van uw edelmetalen en -stenen.

https://www.goudnl.nl/diamant-verkopen