Beabingo
Image default
Webdesign

Wat is webdesign?

Als je mensen hoort spreken over webdesign, dan kan je je daar wel een idee bij vormen, maar wat is het juist?

Webdesign

Webdesign is een term die gebruikt wordt als je het gaat over een website laten maken. Dan gaat het echt over het ontwerpen van je layout en de functies die in je website nodig zijn. De layout is het deel wat iedereen kan zien, jijzelf en de bezoekers of klanten van je website. Met de functies kan de bezoeker contact opnemen, of een offerte aanvragen. Dat is een convertie genaamd, maar dat is voor een ander artikel.

Website

Dus webdesign en website zijn termen die zeer dicht bij mekaar liggen? Klopt, je hebt het eigenlijk over synoniemen hier. Ook al kan je webdesign meer zien als een werkwoord (webdesigner is trouwens een beroep), toch  zullen mensen je zeker begrijpen als je één van de twee termen gebruikt.

Website maken

Zelf je website maken, of iemand uit de buurt zoeken? Het kan allebei. Met internet en een pc is eigenlijk elke webdesigner dichtbij. Aangezien je vaak al telefonisch of via email je wensen doorgeven. Zo kan de webdesigner aan de slag om jouw website te bouwen.

Zelf bouwen is altijd een mogelijkheid, maar het is vaak moeilijker als je denkt. Er komt heel wat bij kijken en voor je het weet loop je tegen een groot aantal vragen aan en zie je door de bomen het bos niet meer. Dat kan ook niet de bedoeling zijn uiteraard, als je website voor een onderneming is, dat wil je een professionele indruk nalaten.

Zoals het spreekwoord zegt: if you pay peanuts you get monkeys. Of als je denkt dat een professional duur is, wacht tot je met een amateur gaat samenwerken.

 

https://kmowebdiensten.be/diensten/website/