Beabingo
Image default
Hobby en vrije tijd

Mijn eerste tekening met de 3d pen

Vanochtend heb ik mijn gisteren bestelde 3d pen al in huis gekregen. Dat is snel! Ik had al wel gelezen dat de leverancier 3dpenstunter erg snel leverde, maar dat beweren ze allemaal. Deze verkoper komt dus zijn belofte na. Ik heb de pen en filamenten uitgepakt en een duidelijke beschrijving in de doos aangetroffen. In het Nederlands, wat ik erg prettig vind. Ik ben echt een klungel dus bij iets nieuws uitproberen kan ik alle hulp gebruiken. De pen heb ik aangezet en deze was snel opgewarmd. Voor me licht een kleurplaat die ik nu ga overtrekken.

Simpel beginnen met een 3d pen

De leverancier gaf op zijn website tips hoe je het makkelijkst kan leren om te gaan met een 3d pen. Zo raadde hij aan eenvoudig te beginnen door bijvoorbeeld een plaatje over te trekken. Ik ga dus nu een simpele bloem maken met mijn nieuwe 3d pen. De eerste lijn trekken was wat onwennig. Een beetje bibberig en de lijn te dik. Ik moet dus sneller werken en mijn hand rustig houden. De eerste blaadjes van de bloem zijn wat bibberig maar de laatste blaadjes zijn al een stuk beter gelukt.

Even wennen

Waar ik even aan moet wennen is dat het warm is, dat filament. Filament is de vulling, het plastic waarmee je de modellen maakt. Het plastic loopt in een streng door de 3d printer pen en wordt in de punt gesmolten. Het komt er dus dun uit, als een soort verf zeg maar. Maar het materiaal is uiteraard warm. Aan de punt van de pen moet je niet komen. Hier zit de nozzle die het plastic laat smelten en dat is dus erg heet. Daar werd ik in de bijsluiter ook duidelijk voor gewaarschuwd dus ik ben op mijn hoede.