Beabingo
Image default
Gezondheid

Wat te eten bij onregelmatige werkuren?

Door de onregelmatige werkuren ligt je heel  voedingsschema weer overhoop  en jij wilt ervoor zorgen dat je gezond blijft eten tussen je nachtdiensten door.  Daarom is het niet gemakkelijk voor mensen met wisselende uren om elke dag gezonde voeding te eten als ontbijt, middageten en  ook bij je avondeten.  Het is belangrijk dat je genoeg aan verschillende mineralen en topvitamins, C D enzovoort binnenkrijgt want anders zullen er verschillende klachten optreden waardoor je vermoedelijk ziek kan worden.

Voor mensen die veel nachtdiensten werken is het aan te raden om je voedingssritme om te draaien als het waren. Hier bedoel men dus mee dat je tijdens je nachtdienst je ontbijt  of avondeet, het hangt er natuurlijk ook vanaf hoelang je en op welke uur je nachtdienst begint.  Natuurlijk is dit niet voor iedereen weg gelegd en een alternatief hiervoor is om verschillende gezonde tussendoortjes te eten.  Wat veel mensen dan gaan doen maar niet bij stilstaan dan dit juist ongezonder is, is niets eten.

Sommige mensen lopen rond met het idee dat je na 8uur ’s aovonds niet meer mag eten omdat je eten dan niet voldoen verteerd word.  Men is met dit idee gekomen omdat men na dit uur vooral chips, chocolade of iets anders ongezond eet wat natuurlijk wel ongezond voor je is maar even gezond als op elk ander tijdstip van de dag.  Het maakt nit uit of je nu je avondeten om 23:00 naar binnenwerkt omdat je dan helemaal vol zit en een opgeblazen gevoel krijgt wat niet aangenaam is als je dan moet gaan slapen.

 Indien je ’s avonds toch nog honger hebt of iets wilt eten raden we je aan om  wat yoghurt of een stukje fruit te eten.  Het is wel belangrijk dat je het verschil weet of je echt honger hebt of trek hebt in iets. Indien je onvoldoende gevarieerde vitamines kan je deze ook nog altijd online aankopen bij bekende merken zoals topvitamins.nl, doctors best of  dr mercola.

http://www.topvitamins.nl/