Beabingo
Image default
Entertainment

Waterpret tijdens een schoolreis: leuk én gezond

Een schoolreis of ander uitje met kinderen kun je op verschillende manieren invullen. Je kunt een bezoek brengen aan een pretpark, educatieve wandelingen in de natuur verzorgen of de bijzondere fauna in een dierentuin gadeslaan. Verrassend genoeg kiezen vandaag de dag nog weinig scholen of ouders voor een schoolreis waarbij water een hoofdrol speelt. In de parken van Billybird gaan natuur, speelactiviteiten en waterpret echter hand in hand.

Het ontspannende effect van water

Natuurlijk, een schoolreis organiseer je niet om een dagje te ontspannen. Dat neemt echter niet weg dat dit bijeffect mooi is meegenomen. Want geloof het of niet, ook kinderen –zelfs de kleinste zwemmers- ervaren wat jij ook voelt wanneer je in het water ronddobbert. Alhoewel ze het ontspannende effect misschien niet bewust registreren, heeft het wel degelijk een invloed op ze. Je hersenen gaan namelijk als het ware even in de relaxmodus. Het effect van water op de gezondheid –ook die van kinderen- is iets wat ook steeds vaker wordt onderzocht.

Motorische ontwikkeling

Waar kleine uitjes in de loop van het schooljaar vrijwel altijd een educatief karakter hebben, is dat in het geval van een schoolreis meestal niet het geval. Toch biedt een schoolreis naar een van de Billybird parken, waar water centraal staat, een zekere vorm van stimulatie. Met het zwemmen en spelen in het water oefenen kinderen namelijk ook hun grove motorische vaardigheden. Vaardigheden waar ze, als ze vaak genoeg oefenen, hun leven lang voordeel van hebben. Zwemmen is een perfecte manier om hieraan te werken.

Fun in the sun

De laatste reden waarom een schooluitje naar een park van Billybird een aanrader is, heeft eigenlijk geen verdere toelichting nodig. Een schoolreis naar een van deze recreatieve parken of het buitenzwembad in Brabant of Limburg in de zomerse maanden geeft je de kans om even flink wat vitamine D tot je te nemen. Ook daar laad je de batterij mee op!

https://billybird.nl/hemelrijk/