Beabingo
Woning en Tuin

Waarom zou je een plafondventilator kopen?

Koelte

Iedereen weet natuurlijk dat een plafondventilator voor koelte zorgt tijdens warme dagen. Het zorgt ervoor dat het in huis toch goed vertoeven is, jij je prettiger voelt én jij je dus ook beter kan concentreren wat bijvoorbeeld op een werkplek wel fijn is!

Warmte

Maar wist je ook dat ook in de winter een plafondventilator een uitkomst is? Warmte stijgt op waardoor bij de vloer de temperatuur veel lager kan liggen dan bij het plafond. Uiteraard verblijven wij meer bij de grond…dus is het fijn dat juist dáár een behaaglijke temperatuur heerst. Om gebruik te maken van de warmte in de ruimte (en dus zonder overbodig te verwarmen) kan een plafondventilator een uitkomst bieden. Vooral plafondventilatoren die achteruit draaien zijn hiervoor te gebruiken. De koude lucht wordt door de ventilator tegen het plafond aangedrukt waardoor de opgehoopte warmte langs de muren zich naar beneden verplaatst. De temperatuur zal daardoor dus gelijkelijk verdeeld worden in de ruimte! Een warmere temperatuur met minder stookkosten dus.

Decoratie

Toch kan er nog een reden zijn om een plafondventilator te kopen: een decoratieve functie. Plafondventilatoren zijn er in veel varianten te koop en geven jouw interieur een extra persoonlijke touch. Voor ieder interieur is wel een geschikt exemplaar te vinden die niet alleen nuttig is, maar ook mooi. Er zijn prachtige modellen met heldere bladen en andere soorten in het hout met meer een retro look. Wanneer je liever wilt dat de ventilator niet opvalt is het verstandig de kleur aan te passen bij het plafond zodat hij niet teveel afsteekt.

Lamp

Een plafondventilator is in meerdere maten verkrijgbaar, zodat de ideale maat uitgezocht kan worden voor de ruimte waarin je hem gebruiken wilt. Er zijn er zelfs die ook een lamp bevatten en vervangen daarmee je hanglamp. Mooi boven je bed of gewoon in de huiskamer. De lamp kan vaak apart worden geschakeld zodat je het licht ook kan gebruiken wanneer de ventilator niet hoeft te draaien.

http://www.plafondventilator-online.nl/