Beabingo
Image default
Onderwijs

Goed opgeleid een nieuw arbeidspad op gaan

Vroeger – in de tijd van je ouders of grootouders – leerde je een beroep en dat beroep oefende je dan de rest van je leven uit. Je werd timmerman of bejaardenverzorgster en in dat vak werd je oud. Voor sommigen zorgde het krijgen van kinderen er nog voor, dat er een paar jaar van het pad afgedwaald werd, maar voor de meesten was dát waar je voor geleerd had, wat je de rest van je leven deed. Nu zijn de tijden anders. Je denkt meer na over hoe gelukkig je met je werkzaamheden bent en of je het fijn bij je werkgever hebt. Met een ervaren opleidingsinstituut, zoals Fabius bijvoorbeeld, kun je in een kort tijdsbestek en voor een behapbaar bedrag een nieuwe studie volgen.

Een nieuwe studie: spannend en motiverend

Wanneer je jezelf wilt blijven ontwikkelen, zijn er veel mogelijkheden. Je kunt workshops gaan volgen als je een hobby professioneler wilt gaan aanpakken, zoals met bloemschikken of aquarel verven. Dit is een minder intensieve vorm van ontwikkelen en het zorgt ook voor ontspanning. Maar je kunt het ook een stapje serieuzer aanpakken. Met een studie die je kennis uitbreidt en je kansen op de arbeidsmarkt vergroot, zet je een goede stap in je eigen ontwikkeling. Je kunt zelfs je eigen bedrijfje beginnen, als je eenmaal weet waar je goed in bent en wat voor product je wilt verkopen of wat voor dienst je wilt leveren.

Welke pad ga je kiezen?

Er is niets zo spannend als een nieuwe weg inslaan. Alle opties zijn weer open. Je kunt je eigen kwaliteiten als leidraad gebruiken en hierbij een gepaste opleiding zoeken. En weet je het even niet zo goed? Dan neem je contact op voor advies. Alle opleidingsinstituten hebben tegenwoordig studieloopbaanbegeleiders of studiementoren die je graag van advies voorzien.