Beabingo
Image default
Woningen

Hoe maak je een keuken functioneel?

Zelfs als de beschikbare ruimte klein is, is het hebben van een functionele keuken noodzakelijk om de voorbereidingen in de ruimte soepeler en praktischer te laten verlopen. Daarom hebben wij enkele tips meegebracht die essentieel kunnen zijn om jouw routine te vergemakkelijken. Kijk hier eens naar!

Wat is een functionele keuken?

Een functionele keuken is niets anders dan een omgeving die is ontworpen om meer praktisch nut in de routine te brengen. Elk aspect van de indeling en organisatie van meubilair, apparatuur en keukengerei is bedacht om jouw dagelijkse bezigheden in de keuken te vergemakkelijken.

 

Op die manier kunt je veel sneller en flexibeler maaltijden bereiden en de ruimte organiseren.

1. Denk aan organisatie

Er zijn verschillende modellen van functionele keuken, het belangrijkste is om het model te vinden dat het best aan jouw behoeften voldoet, rekening houdend met de organisatie.

 

Als je kiest voor een keuken laten maken door meubelmaker, met kasten die per functie zijn gescheiden, is het mogelijk alles wat nodig is erin te bewaren en zo te verdelen dat je elk artikel gemakkelijk kunt vinden, wat dagelijks tijd bespaart.

 

Als je veel keukengerei heeft, is het belangrijk om meubels met meerdere laden te kiezen. Als je graag kookt, is een centraal eiland een grote hulp bij het dagelijkse werk. Met andere woorden, begrijp het gebruik van jouw keuken en wat je erin opbergt om de beste keuze te maken.

2. Optimaliseer het gebruik van de lade

Verticaal verdeelde lade-indelingen maken niet altijd een goed gebruik van de ruimte mogelijk. Om de ruimte beter te benutten, kunt je proberen de scheidingswanden diagonaal te plaatsen. Op deze manier kunt je meer ruimte krijgen.

 

In de regel zou de eerste lade het bestek moeten bevatten dat dagelijks het meest wordt gebruikt. Het is intuïtief te weten dat het bestek gemakkelijk bereikbaar zal zijn.

 

In de tweede lade kan bestek en keukengerei worden opgeborgen, dat minder maar toch af en toe wordt gebruikt. In de laatste lade bewaart je accessoires die zelden worden gebruikt.

3. Investeer in een modulaire keuken

Als je de mogelijkheid hebt om jouw keuken te plannen, is dit een goede keuze zonder al te veel uit te geven. Met een gemoduleerd project kunt je het meubilair verdelen volgens jouw behoeften en de ruimte waarover je beschikt.

 

En meer, het maakt het beste gebruik van jouw ruimte mogelijk. Het is de ideale optie voor wie dagelijks op zoek is naar functionaliteit en praktisch nut.