Beabingo
Image default
Woningen

5 Tips voor als je samen gaat wonen

Eindelijk samenwonen! Je bent al lange tijd gelukkig met elkaar en nu komt je droom uit: jullie gezamenlijke plekje onder de zon. Het vergt wel enige aanpassing, de dynamiek van je relatie zal veranderen. Daarom geven we je vijf tips, op zowel relationeel als praktisch gebied.

Oude woning netjes achterlaten

Wonen jullie nu nog apart in pakweg Dordrecht en hebben jullie samen ergens een huisje gevonden? Dat wordt een dubbele verhuizing. De eerste tip: het bezemschoon opleveren van je oude stekkie kun je prima uitbesteden. Tik in dit geval de zoekterm woningontruiming Dordrecht in, dan kom je uit bij Goedkoop Ontruiming, een gespecialiseerd bedrijf dat dit klusje graag voor je opknapt. Kun jij je mooi op de toekomst richten.

Nieuwe huis: wees wijs met extra ruimte

Over de womancave is zelden geschreven, maar ook de mancave is uit de gratie sinds thuiswerken een vlucht heeft genomen. Heb je een ruimte over in je nieuwe huis, overweeg dan als eerste de optie van thuiswerkplek of -kantoor. Sinds 2020 is bewezen dat samen in één ruimte thuiswerken irritaties kan opleveren.

Wees kritisch op elkaars interieur smaak

Twee huishoudens worden één en dat gaat niet zonder slag of stoot als het gaat om de inrichting. Dat geldt dan voor de items die je van elkaar niet zo mooi vindt. Het is zaak om jullie twee nu nog afzonderlijke interieurs tot een harmonieus geheel te smeden. Wees kritisch, maar ook flexibel.

Doe waar je goed in bent

De huishoudelijke taken precies gelijk verdelen is een utopie. Bij sportteams en bedrijven creëer je ook de beste resultaten als iedereen doet waar hij of zij goed in is, en wat hij of zij leuk vindt. Is de één beter in de keuken, dan kan de ander zich misschien beter over de was ontfermen. Dat geeft duidelijkheid en rust.

Blijf je best doen

Blijf je best doen zoals je in het begin van de relatie deed. Zo nu en dan een attentie, een spontaan ontbijtje op bed of andere verrassingen houden het gezellig en interessant. En neem de liefde nooit voor lief. We wensen je heel veel en lang woongeluk samen!