Beabingo
Image default
Woning en Tuin

Wilt u een andere woning kopen?

Er zijn veel redenen om te verhuizen. U wilt bijvoorbeeld een grotere tuin, een huis dat gelijkvloers is of denkt u aan een gezinsuitbreiding en bent u op zoek naar een huis met extra kamers. Als u al een koophuis heeft komt u andere zaken tegen dan als u voor de eerste keer een huis koopt. Een huis kopen doet u niet zomaar. Daarom willen wij u graag informeren over de mogelijkheden. 

Wonen in de stad Den Bosch.

U kunt in de omgeving van Den Bosch erg mooi wonen. In de binnenstad vindt u mooie historische panden maar ook mooie nieuwbouw appartementen. Er is voor iedereen wat wils. Als groen wonen en milieuvriendelijk leven voor u van belang is, is Den Bosch misschien wel de ideale stad voor u. Met zicht op de toekomst wil Den Bosch in 2050 een klimaat neutrale stad zijn. De inwoners van Den Bosch kunnen hier op verschillende manieren aan meewerken. U kunt bijvoorbeeld elektrisch gaan rijden of kiezen voor een groen dak of zonnepanelen! Om dit waar te kunnen maken zijn verschillende subsidies vrij gemaakt. Zo is het voor iedereen mogelijk een steentje bij te dragen aan een duurzame stad.

Wonen buiten de stad.

Wilt u toch liever niet in een grote stad als Den Bosch wonen maar toch de gemakken van de stad dichtbij hebben? Dan kunt u er voor kiezen om in één van de kleinere dorpen in de omgeving van Den Bosch te gaan wonen. Dorpen als Den Dungen en Sint-Michielsgestel zijn hier mooie voorbeelden van. Beide dorpen liggen 15 minuten van Den Bosch af. U kunt er voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan of met de auto. Bent u geïnteresseerd in het kopen van een woning in een van deze twee dorpen of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden. Het beste kunt u zoeken met de zoekwoorden: “Huis kopen Den Dungen” en “Huis kopen Sint-Michielsgestel”.

Handige tips voor het kopen van een woning.

  1. Kijk vooruit

Misschien bent u op het moment alleenstaand of juist net samen met uw partner. Maar er kan veel veranderen in 5 tot 10 jaar tijd. Natuurlijk blijft de toekomst voorspellen lastig maar u kunt al wel over uw toekomst wensen nadenken. Houdt hier dus rekening mee bij het kopen van een nieuwe woning.

 

  1. Ben reëel

Bereken goed wat u te besteden heeft. Dit kan uzelf online of bij een hypotheekadviseur. Het kan erg vervelend zijn als u tot over uw oren verliefd bent geworden op een huis en deze achteraf gezien niet in uw financiële plaatje past.

 

  1. Bedenk of u een aankoopmakelaar wilt.

Het kan erg fijn zijn als er iemand bij u staat die veel verstand heeft over het kopen van een woning. U kunt u dan focussen op de wensen voor uw huis en de aankoopmakelaar op de wet- en regelgeving, waardebepaling enzovoort.

 

  1. Ga voor een tweede bezichtiging.

Bij een eerste bezichtiging ziet u misschien alles door een roze bril. Daarom is het handig om voor een tweede bezichtiging een familielid, vriend of vriendin mee te nemen. Zij kijken vaak kritischer en zien misschien dingen die u tijdens de eerste bezichtiging ontgaan zijn.