Beabingo
Woning en Tuin

Hoe geef je de achtertuin een natuurlijke uitstraling?

Is jouw achtertuin momenteel een betonnen jungle en wil je hier graag verandering in zien? Dat snappen wij maar al te goed, al zijn wij zelf ook niet blij met beplanting waar je veel onderhoud aan moet plegen. Hoe zorg je ervoor dat je het beton wat verbergd en je tuin een natuurlijke uitstraling geeft? Je kunt ervoor kiezen om een beukenhaag te kopen, deze kun je voor het huidige hekwerk zetten of het hekwerk in zijn geheel vervangen. Beuken moet je slechts één tot twee keer per jaar onderhouden, wij adviseren je wel om ze minimaal twee keer te voorzien van een snoeibeurt.

Plant seizoensgebonden bloemen

Het planten van seizoensgebonden bloemen en planten zorgt ervoor dat je tuin een prachtige uitstraling heeft, het hele jaar door. Zo kun je genieten van zonnebloemen, tomaten planten en knollen. Voor de juist plaatsing en moment is het verstandig om advies te vragen aan het lokale tuincentrum. Zij weten precies hoe je de desbetreffende planten moet planten, waar en ook wanneer. Dit is belangrijk omdat niet alle beplanting dezelfde voedingsstoffen, zonuren en schaduw nodig hebben. Ook kun je de haagplanten kopen bij Hagen-planten.nl, dan ben je verzekerd van kwaliteit en een goede service.

Leg een grasveld aan

Mocht je tuin het toelaten dan willen wij je aanraden om een klein grasveld aan te leggen in de achtertuin. Deze groene mat zorgt direct voor een natuurlijke uitstraling en je kunt er op voetballen, barbecueën of zelfs kamperen in eigen tuin. Mocht dit nog niet genoeg zijn dan is het altijd mogelijk om er een trampoline op te plaatsen. Ben je niet iemand die wekelijks het gras maait? Dan is het een optie om een robotmaaier aan te schaffen of kunstgras te laten leggen. Wij kiezen eerder voor een robotmaaier, wil je compleet ontzorgt zijn dan is het verstandig om voor een grasmat te kiezen.

Het onderhouden van beplanting

Iedere soort beplanting heeft ander onderhoud nodig, de meeste haagplanten zijn tevreden wanneer ze enkele keren per jaar gesnoeid worden en voorzien zijn van de juiste voedingsstoffen. Andere exemplaren zijn echter een stuk gevoeliger en kunnen snel overlijden. Meer weten over het onderhouden van beplanting of het snoeien van je nieuwe beukenhaag? Klik dan op voorgaande link!