Beabingo
Image default
Woning en Tuin

Heeft u last van regenwater in uw huis?

In Nederland hebben we steeds meer last van het regenwater. Dit is omdat we vaker te maken krijgen met flinke buien. Hierdoor hebben huiseigenaren vaker last van regenwater binnenshuis. Het water wordt niet afgevoerd waardoor kelders en woonkamers onderlopen met water. Het komt zelfs voor dat er regenwater in uw kozijnen loopt! Gelukkig is er voor het laatst genoemde probleem een simpele oplossing. Plaats aluminium muurafdekprofielen. Deze kunt u bevestigen aan de bovenkant van het metselwerk van uw pand of aan uw kozijnen. U beschermt op deze manier niet alleen uw pand tegen regenwater, sneeuw en vorst maar ook behoudt u zo de kwaliteit van het metselwerk.

Wat zijn lekdorpels
Lekdorpels of ook wel waterslagen genoemd worden bevestigd onder de onderdorpel van uw kozijn en steken net iets buiten uw gevel. Hierdoor wordt gezorgd dat deze lekdorpels iets schuin aflopen zodat het regenwater gemakkelijk van uw lekdorpels af kan lopen. Lekdorpels zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten materialen zoals: beton, natuursteen en aluminium. Betonnen lekdorpels brengen het voordeel met zich mee dat ze een stuk goedkoper in prijs zijn als natuurstenen lekdorpels. Natuurstenen lekdorpels zien er een stuk mooier uit maar zijn een stuk duurder en brengen meer onderhoud met zich mee. Als u op zoek bent naar mooie lekdorpels die niet te duur zijn kunt u het beste kiezen voor aluminium lekdorpels.

Wat zijn de voordelen van aluminium waterslagen
Waterslagen gemaakt van aluminium hebben veel voordelen. Ze zijn ideaal voor maatwerk maar hebben ook weinig onderhoud nodig. Dit is omdat aluminium de eigenschap heeft dat het goed bestendigd is tegen corrosie. Ook is het een licht metaal soort wat het makkelijk te bewerken maakt. Dit maakt aluminium zeer geschikt voor maatwerk. Daarnaast zijn aluminium waterslagen beschikbaar in veel verschillende RAL-kleuren. Hierdoor kunt u uw pand voorzien van de gewenste kleur accenten. Als u toch een beetje meer zekerheid wilt is het ook mogelijk om uw aluminium waterslagen te voorzien van beschermfolie.

Waar kunt u uw aluminium muurafdekprofielen aanschaffen
Muurafdekprofielen gemaakt van aluminium kunnen geleverd worden tot een lengte van 6.000 mm. Maar als u toch langere waterslagen nodig heeft is dit makkelijk op te lossen met maatwerk. U kunt muurafdekprofielen gemakkelijk zelf aan uw gevel bevestigen, maar u kunt er ook voor kiezen om dit te laten doen door vakmensen. Bij een dakgroothandel kunt u terecht voor alle benodigdheden voor uw muurafdekprofielen. Zij hebben vaak een groot assortiment klaar liggen. Zo kunt u makkelijk alle mogelijkheden persoonlijk gaan bekijken. Als u er niet zeker van bent wat u nodig heeft of denkt een maatoplossing nodig te hebben dan kunt u terecht bij een van de specialisten. Zij beschikken veel kennis over de verschillende mogelijkheden en helpen u graag op weg.