Beabingo
Image default
Beauty en verzorging

Ontspannen dankzij een massage

Massages blijft een heerlijke vorm van ontspanning. Door je over te geven aan het ritme van de handen en de energie die er aanwezig is kan je tot een totale ontspanning komen.

Het loslaten van controle is niet altijd even gemakkelijk voor iedereen en dat merk je snel wanneer je cliënt op je tafel hebt liggen.

Na een intake gesprek kan je al veel informatie bekomen van een cliënt. Is het de eerste keer dat iemand een massage krijgt is het voornamelijk de eerste keer bij de massage te doen om een kennismaking.

De eerste aanraking dient dan ook rustig te verlopen. Hoe gaat men hierop reageren. Is de persoon zenuwachtig of gespannen. Samen ademhalen kan dan een oplossing zijn om rustig te worden.

De persoon op de massagetafel dient steeds het gevoel te krijgen dat het lichaam steeds goed bedekt is tijdens de massage.

Het pulsen bij het begin van de massage kan tevens het lichaam lichtelijk doen ontspannen. Daarna is het belangrijk om het lichaam te demagnetiseren. Door je handen samen in een schepje te houden en boven de kruin naar beneden het lichaam te halen tot aan de tenen, zodat je de overtollige energie kan weghalen. Dit geeft een ontspannen gevoel. Door dit twee maal te herhalen ben je zeker dat de energie weg is.

Door elke lichaamsdeel zacht aan te raken dan kan je ook de spanning voelen en de energie voelen.

Elk lichaamsdeel kan je dan beginnen te masseren.

Indien iemand veel in het hoofd zit kan je beginnen met een hoofdmassage. Door het hoofd te masseren gaat men minder nadenken en kan men meer naar het lijf gaan zodat je ontspannen aan de massage kan beginnen.

Daarna beginnen we aan de schouders door eerst de linkse kant van het schouderblad te ontbloten. Je brengt wat warme olie aan op het schouderblad en zo ken je beginnen met effleurages van het schouderblad en daarna met petrissages van het schouderblad en duimdraaien. Je gaat als snel voelen waar bepaalde spanningen zijn. Nadat je de linkse schouder hebt gemasseerd bedekken wij deze weer zodat onze cliënt geen koud gaat krijgen.

Daarna beginnen we aan de rechtse schouder. Door ook weer te starten met effleurages, petrissages en duimdraaien.

Na de schouders gaan we naar de rug. We masseren de volledige rug met ook de zijflanken. Hier kan je door grote effleurages de hele rug meenemen. Je mag effleurages ook afwisselen met petrissages en je kunt hier ook je onderarmen gebruiken. Dit geeft een aangenaam gevoel die de massage naar een ander level brengt. Het gebruik van de onderarmen is een techniek van de Lomi Lomi massage. Dit is een Hawaïaanse massage.

Nadat je de rug en de flanken hebt gemasseerd gaan we naar de nek. Waar je begint te masseren aan de linkse zijde van het lichaam. Ook hier beginnen we met effleurages en petrissages. Indien je een een iets hardere massage wenst te geven, gebruik je niet al te veel olie. Zodat je meer grip hebt.

Bij deze is de rug en de nek goed gemasseerd en kan je overgaan naar de armen.

De armen masseren je door effleurages en petrissages. De handen kan je het beste meenemen als de cliënt op de rug ligt. Zo hebben we het hoofd, de rug, de nek en de armen gemasseerd. 

https://www.puurmassage.be/massages-in-regio-omgeving-oud-turnhout/