Beabingo
Image default
Hobby en vrije tijd

Ecologisch badgoed? Dit zijn de voordelen

Ecologisch badgoed heeft vele voordelen. Naast dat ecologisch badgoed beter is voor het milieu voelt het ook een stuk prettiger aan op je huid. Normaal badgoed wordt namelijk gemaakt met agressieve chemicaliën waardoor de vezels beschadigen. Dit voelt veel ruwer aan dan zacht ecologisch materiaal. Ecologisch is dus goed voor mens en milieu! Kies jij ook voor milieuvriendelijk en zacht badtextiel? In deze interessante interieur blog gaan wij jou uitleggen wat de voordelen zijn het gebruik van ecologisch badgoed.

Beter voor het milieu

Biologisch badgoed is een stuk gezonder voor het milieu. Het kost namelijk minder water om biologisch katoen of bamboe te produceren, in vergelijking met conventionele grondstoffen. Zeker wanneer je kiest voor badgoed van bamboe profiteer je van de voordelen. Bamboe is namelijk een van de snelst groeiende gewassen op aarde en daarnaast is bamboe van zichzelf schimmel- en insectwerend. Hierdoor zijn er geen pesticiden nodig om te voorkomen dat de bamboeteelt mislukt. Ook wordt biologisch badgoed niet behandeld met giftige pesticiden of chemische reinigingsmiddelen. Hierdoor is het materiaal beter voor je huid.

Heerlijk zacht ecologisch badgoed

Biologisch katoenen of bamboe badgoed is meestal zachter en beter bestand tegen slijtage dan conventioneel badgoed. Dit komt doordat chemische verwerking de vezel verzwakt waardoor deze ruw wordt. Wat ook prettig is, is dat bamboe badgoed tot twee keer sneller vocht opneemt dan handdoeken van katoen. De ademende structuur van de stof zorgt er ook nog eens voor dat je handdoeken sneller opdrogen.

Ecologisch badgoed is hypo-allergeen

Kunstmatige en synthetische vezels kunnen irritatiereacties oproepen bij mensen met een gevoelige huid. Badgoed gemaakt van bamboe is anti-bacterieel. Hierdoor is het de ideale stof voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Om te blijven profiteren van deze antibacteriële werking valt het aan te raden om je ecologische wasgoed te wassen met ecologisch wasmiddel. Overweeg daarom om eigen baddengoed mee te nemen, als je op vakantie gaat of naar een verre reisbestemming gaat. Natuurlijke wasmiddelen bevatten namelijk geen parfum of andere synthetische ingrediënten. Ook bij lage temperaturen wordt de was schoon en ruikt het heerlijk.

 

https://stylemazing.nl/interieur/