Beabingo
Image default
Electronica en Computers

Gebruik van PTZ camera

PTZ bewakingscamera’s zijn een van de meest veelzijdige en feature rijke soorten van bewakingscamera, en ja ze zijn ook een van de meer prijzige opties ook. Veel kan worden gedaan met een PTZ bewakingscamera, dus laten we eens een kijkje nemen op wat ze zijn, en wat een aantal van hun meer creatieve toepassingen zou kunnen zijn.

 

Wat is een PTZ Camera

Om te beginnen moet u weten wat een PTZ camera is. PTZ staat voor pan, tilt, en zoom; en een camera die deze functies automatisch of op afstand kan uitvoeren valt in de categorie van een PTZ camera.

De meeste PTZ-camera’s zijn vormgegeven als een koepel bewakingscamera, omdat dat ontwerp veel gemakkelijker is om deze functies in op te nemen; er zijn echter zogenaamde PT-koppen waarmee elke gewone bewakingscamera ten minste de pan- en tiltfuncties kan hebben.

Zoals ik al eerder zei om onder deze classificatie te vallen, moet de bewakingscamera in staat zijn om deze functies op afstand of automatisch uit te voeren om echt als PTZ te worden beschouwd. Als u de brandpuntsafstand en kijkhoek handmatig moet wijzigen, dan is dit een gewone beveiligingscamera en valt deze niet onder de PTZ-classificatie.

Om deze verschillende functies uit te voeren zal de camera waarschijnlijk gebruik maken van wat bekend staat als het RS485 protocol; en je moet ervoor zorgen dat je een controller of DVR of ontvanger hebt die dit protocol kan gebruiken.

 

Bekijk hier alle beveiligingscamera’s van Security Thuis 

 

Creatieve Gebruiken Voor Een PTZ Beveiligingscamera

De meest fundamentele toepassingen voor een PTZ-camera is de mogelijkheid om uw camera continu te laten pannen of kantelen op een aangewezen locatie om een groter gebied te bestrijken dan uw lens zou kunnen toestaan. Bovendien kunt u dan de zoomfunctie gebruiken om een beter zicht te krijgen op indringers of andere zaken van belang. Deze camera’s zijn vooral nuttig in gebieden met veel verkeer, omdat ze snel kunnen worden aangepast op een moment.

Eén manier waarop PTZ’s worden gebruikt is in openbare overheidsvergaderingen. Veel commissies, zoals provincie- of stadscommissies, zullen een reeks PTZ-camera’s gebruiken om verschillende hoeken van hun vergadering op te nemen, en deze vervolgens uit te zenden naar het lokale televisiekanaal. In feite zal een switcher zelfs worden opgenomen op keer te leiden en ervoor te zorgen de camera’s vastleggen wat ze nodig hebben om.

Een andere interessante manier waarop sommige mensen een PTZ camera zullen gebruiken is voor het kijken naar wilde dieren. Sommige PTZ eigenaren zullen hun PTZ gebruiken om hun jacht aas stapels of andere wilde dieren landschap te controleren, omdat het minder opdringerig en storend is dan het hebben van een menselijke aanwezigheid.

Al met al kan een PTZ bewakingscamera een vrij handige optie zijn voor allerlei creatieve toepassingen, zelfs buiten de pure bewaking.

 

https://www.securitythuis.nl/