Beabingo
Image default
Aanbiedingen

Hoe herken je een valse Pokémon kaart? Wij geven je 7 tips

Hoe herken je een valse Pokémon kaart? Wij geven je 7 tips

Pokémon is tegenwoordig weer helemaal in. Met kaarten die ontzettend veel waard zijn, weet je al dat er aasgieren op de loer zijn. Er zijn heel wat oplichters die valse kaarten in omloop brengen. Daarom is het geen slecht idee om te weten hoe je valse kaarten kan herkennen. We geven je 7 tips om namaak te herkennen zodat je geen kaarten aankoopt die niets waard zijn. Ben je liever nu al zeker dat je een echte gaat aankopen? Bestel via Pokeflip voor gegarandeerd authentieke Pokémon kaarten. Het is natuurlijk ook gewoon leuk om je Pokémon kennis te verbreden.

  1. Het energiesymbool 

Het zwarte symbooltje hoort altijd perfect te passen in het cirkeltje. Bij namaak komt het vaak tot de rand van het cirkeltje of zelfs erover. Daarnaast zou het ook perfect in het midden moeten staan, wat bij valse kaarten soms wat schever is. Al een eerste aandachtspunt om niet tegen de lamp te lopen.

  1. Kijk naar de achterkant van jouw kaart

Veel mensen hebben de gewoonte zich enkel te focussen op de voorkant bij het nakijken van hun Pokémon kaarten. De achterkant is eigenlijk het makkelijkste herkenningsmiddel als je weet dat 4 op 5 fake kaarten een foute achterkant hebben. Hoe kan je dit herkennen? De achtergrond rond de Pokébal hoort een complexe structuur te hebben tussen licht- en donkerblauwe kleuren die door elkaar lopen. Namaak kaarten hebben meestal slecht een enkele blauwe kleur.

  1. Let op spellingsfouten 

Het klinkt misschien als iets waarvan je zou denken dat oplichters toch wel hun best voor zouden doen, maar het gebeurd toch. Als je spellingsfouten opmerkt dan weet je dat de kaart niet echt is. Neem dus zeker even de tijd om rustig de spelling na te kijken.

  1. Echte kaarten hebben een vast formaat

Zoek een kaart waarvan je zeker bent van de echtheid en vergelijk deze op vlak van formaat. Is de kaart groter of kleiner dan de echte, dan kan je er zeker van zijn dat het een namaak is. Kleiner komt meer voor dan groter bij valse Pokémon kaarten. 

  1. De schijn bedriegt!

Ben je in het bezit van een schijnende Pokémon kaart? Dan ben je bijna zeker van een waardevolle kaart. Toch kijk je best even na op namaak. Schijnt de kaart helemaal, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een valse kaart in je handen. De meeste schijnende Pokémon kaarten horen enkel een folietje over hun visual van de Pokémon te hebben.

  1. Goedkope materialen verraden valse kaarten

Echte kaarten zijn met hoogwaardig materiaal gemaakt om een goede staat te kunnen behouden op lange termijn. Fake kaarten zijn meestal uit zeer goedkoop materiaal gemaakt, wat ook sneller leidt tot scheurtjes en andere kwaaltjes aan je kaart. Je kan dit simpel nakijken. Je hebt weer een kaart nodig waar je zeer zeker bent dat het een echte is. Neem de echte in je linkerhand en de kaart die je nakijkt in je rechterhand. Wrijf rustig over de voor- en achterkant en plooi de kaart lichtjes. Voelt het anders? Dan ben je zeker van een namaak. Je kan ook best even de doorschijnendheid van licht nakijken. Vergelijk de doorschijnendheid van licht door met een lamp even te schijnen op de kaart. Merk je een verschil, tussen de echte en de kaart die je nakijkt? Dan weet je dat het niet uit hetzelfde materiaal is gemaakt.

  1. Kan niemand jou nog verslaan?

Hoge waardes van de damage en HP van je kaarten zijn natuurlijk leuk voor tijdens het spelen. Oplichters willen de kaarten aanlokkelijker maken door bovenmatige kracht aan jouw kaart te geven. Zoek best even de juiste waardes op door het nummer rechts onderaan de kaart en de naam van de Pokémon in Google in te geven, wanneer je denkt dat de waardes niet kloppen. Een kaart met HP of damage boven de 300, is normaal gegarandeerd een neppe kaart. 

 

 

https://nl.pokeflip.com/