Beabingo
Image default
Zakelijke dienstverlening

De sterke weerstand van een epoxyvloer

Een epoxyvloer kies je als je een stevige ondergrond nodig hebt voor je industriële werkplaats. Het is een topoptie voor garages, kleine werkplaatsen, magazijnen en labo’s. Er zijn veel voordelen aan epoxy. Zo is een epoxyvloer zeer gemakkelijk te onderhouden en is de kostprijs per m² zeer aantrekkelijk. Een ander voordeel van een epoxyvloer is de hoge weerstand tegen mechanische en chemische gevaren. Bij die mechanische weerstand denken we dan bijvoorbeeld aan de hoge krasvastheid van een epoxyvloer. Uiteraard is epoxy niet de enige optie. Er zijn ook nog PU gietvloeren en troffelvloeren. Lees verder om meer te weten te komen over PU gietvloeren.

Waarom zou je kiezen voor een PU gietvloer?

Als al de voordelen van een epoxyvloer aantrekkelijk lijken, dan zal dat bij een PU gietvloer niet anders zijn. Dankzij de veelzijdigheid van polyurethaan zijn alle positieve eigenschappen van epoxy hier ook van toepassing. Sterker nog, een PU gietvloer veegt in de meeste werksituaties de vloer aan met een epoxyvloer. Polyurethaan is namelijk nog flexibeler. Daarom is het ten zeerste geschikt voor de grootste industriële ruimtes, want de vloer scheurt niet snel. Vergis je niet, een PU gietvloer komt ook voor in kleinere werkplaatsen en professionele keukens. Een PU gietvloer kan er erg moderne indruk geven dankzij het naadloze karakter van de vloer.

Werk met een ervaren specialist

Voor het leggen van je gietvloer werk je het best samen met een ervaren specialist, zoals ABBI Industrie uit Niel bij Antwerpen. Zo een topspecialist zal namelijk actief met je samenwerken. Op die manier weet je zeker dat je het juiste type vloer kiest. Zeker als de keuze tussen een epoxyvloer, een PU gietvloer of een andere soort niet zo evident is, raden we je aan om aan de slag te gaan met ervaren vakmensen. Specialisten van ABBI Industrie kunnen bijvoorbeeld ter plekke komen om gericht advies te geven. Daarnaast kan je hen ook altijd bereiken uiteraard. Hopelijk vind je snel de ideale gietvloer voor jouw situatie.