Beabingo
Image default
Gezondheid

Hoeveel drinken studenten nou eigenlijk?

Na een groot onderzoek onder duizenden studenten was het toch wel even schrikken hoeveel alcohol zij daadwerkelijk elke week dronken. Maar goed tijden veranderen. Dit is dus de normale standaard van de gemiddelde student. Ben jij ook benieuwd of je boven of onder het gemiddelde zit en wat dit met jou gezondheid kan doen. Lees dan de onderstaande bevindingen eens door.

Onze conclusies betreft de hoeveelheid alcohol gedronken door studenten:

Ben je een student dan drink je gewoon weg een stuk meer. Dit heeft allerlei redenen. – Zo ga je meer drinken asl het gezellig is.

– Het hoort ook tevens bij de levensstijl.
– Het zorgt voor de afleiding die je nodig hebt naast je drukke studie.
– Gezelligheid combineren met alcohol werkt ook behoorlijk verslavend.
– Het wordt normaal om je studie met een vertraging af te ronden. Hierdoor heb je dus meer tijd om heerlijk te feesten.

Wel mag het duidelijk zijn dat tijdens de examenperiodes de hoeveelheid alcohol plots heel erg hard daalt. Maar dat is natuurlijk maar van korte duur.

Ook kwam duidelijk naar voren dat mannelijke studenten een stuk meer drinken dan de vrouwelijke. Dit percentage was ongeveer het dubbele.

Studenten actief binnen een studenten vereniging drinken ook een stuk meer dan studenten die niet in een dergelijke vereniging actief zijn.

Ook werd het duidelijk dat ruim 23% van alle mannen extreem veel dronken, waar dit slechts 15% van alle vrouwen waren. Met extreem veel bedoelen wij met enige regelmaat  per uur 2 uur 6 glazen bij mannen of  4 glazen bij vrouwen.

Ondanks er heel veel gedronken wordt, geeft toch slechts 6% van alle studenten aan dat ze mogelijjk een drank probleem hebben. Als wij naar de kei harde data kijken blijkt toch wel zeker dat meer dan 10% van de mannen een alcohol probleem heeft en bijna 2% van de vrouwen.

Je alcoholpeil in je bloed snel kunnen verlagen is een trend:

Juist onder studenten die de dag erop weer moeten blokken achter de boeken is Premulon een trending product. Eind dit jaar komt het ook in Nederland op de markt. Zoals verteld zal deze pil jou alcohol tot 2 a 3x sneller in je lichaam afbreken. Dit kan werkelijk een groot verschil uitmaken als je lekker de avond ervoor door drinkt. De dag erna dus geen lam gevoel of een kater.

https://premulon.nl/blog/