Beabingo
Image default
Dienstverlening

Kies voor meer zekerheid met blusschuim

De brandveiligheid van een gebouw is essentieel. U wilt namelijk een veilige omgeving creëren voor werknemers of bewoners. Dit gebeurt meestal door nooduitgangen en blusapparaten te plaatsen in het gebouw. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een chemische vloeistofbrand, is dit niet genoeg om een veilige evacuatie te garanderen. Deze vlammen zijn namelijk bijzonder hardnekkig en vereisen net iets meer dan traditionele blusmethodes. Bij Fire Security bieden ze hiervoor blusschuim aan. Dit blusmiddel creëert men met speciale mengsystemen tussen de bluswaterleidingen en de pompkamers te installeren. Deze bijmengsystemen zijn van het hoogwaardige merk Firedos.

De multifunctionele werking van blusschuim

Waarom werkt blusschuim dan zoveel beter dan andere blusmethodes? Omdat de werking ervan bestaat uit meerdere facetten. Allereerst koelt het, net zoals blussen met water, de vlammen af. Het water in de schuim komt op de vlammen terecht waardoor de temperatuur van het vuur daalt. Bij blusschuim komt er daarnaast ook nog een isolerend aspect. Het schuim ontneemt het vuur namelijk van zijn belangrijkste levensmiddel: zuurstof. Hierdoor zullen de vlammen verkleinen en minder fel branden. Het blusschuim zorgt er daarnaast ook voor dat de vlammen geen kans krijgen om zich verder te verspreiden. De schuimomwalling ontneemt het vuur elke kans om in aanraking te komen met omliggende objecten of gebouwen.

Kies voor de Firedos bijmengsystemen

De hoogwaardige Firedos bijmengsystemen produceren deze schuim naar wens, ongeacht de omstandigheden. Zo stelt u het apparaat bij voor een schuimpercentage tussen de 0,3 en 6 procent. Onafhankelijk van viscositeit, variërende druk en debiet wekken de bijmengsystemen het gewenste percentage op. Bij elke druk is schuimvorming mogelijk en het systeem hoeft u tevens niet te spoelen na het gebruik. Met al deze voordelen verkleint u vlot en eenvoudig serieuze brandrisico’s. Vertrouw daarin op de expertise van de medewerkers van Fire Security. Neem contact met hen op voor al uw mogelijke vragen.

https://firesecurity.be/