Beabingo
Dienstverlening

Altijd op zoek naar nieuwe technieken als erkende asbestverwijderaars

Technologie evolueert constant en ook in de asbestverwijdering zijn erkende asbestverwijderaars zoals Asbitech in Vlaanderen en regio Brussel altijd op zoek naar nieuwe technieken. Het laten saneren van asbest in uw woning in regio Brussel moet immers met grote precisie gebeuren. Ook het detecteren van dat asbest is geen gemakkelijke klus. Het is echter wel van groot belang dat dit correct gebeurt. Als er asbest blijft zitten in uw dak kan dit voor gezondheidsproblemen zorgen op lange termijn. Wanneer u er echter voor kiest om uw asbest te laten saneren door de erkende asbestverwijderaars van Asbitech in regio Brussel kunt u zeker zijn van een deskundige aanpak.

Hoe artificiële intelligentie asbest opspeurt

De Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en Vlaamse regering hopen tegen 2034 en 2040 geleidelijk aan alle asbestdaken, voornamelijk degene die gemaakt zijn uit golfplaten en leien, te vervangen. Dit noemen ze dan ook het asbestafbouwplan. Om echter een goed idee te hebben van hoeveel asbest er al verwijderd is, moet in kaart gebracht worden waar het asbest zich bevindt. Verschillende organisaties zoals OVAM en VITO besloten daarom om samen te werken. Aan de hand van hoge resolutie luchtbeelden en artificiële intelligentie kunnen ze alle gebouwen waarin asbest zit, detecteren.

Laat het asbest saneren door

Is er gebleken dat er nog asbest in uw woning zit? Dan kiest u er best voor om het asbest te laten saneren, zodat uw woning in regio Brussel terug veilig is. Zeker daken of gevels die dertig jaar geleden zijn gebouwd, zijn aan vervanging toe. Hoe langer u hiermee wacht hoe duurder, maar ook hoe moeilijker het verwijderen ervan wordt. Want vervangen is hierbij geen optie. Asbestdaken kunnen niet afgeschuurd of ontmost worden. Een overdak plaatsen is evengoed niet toegestaan. Alleen het verwijderen van het asbest is dan nog een optie. De erkende asbestverwijderaars van Asbitech zijn echter wel voorbereid op elke klus en brengen deze altijd tot een goed einde.