Beabingo
Image default
Aanbiedingen

Saffier Verlovingsring

De saffier verlovingsring is een verlovingsring die bij iedere bruid hoog op het verlanglijstje staat. Negen van de tien bruiden zouden zo blindelings voor  saffier verlovingsring kiezen. En niet zo gek ook als je bedenkt dat het een van de kostbaarste edelstenen op aarde is.

Saffier verlovingsringen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Naast de gele, paarse, roze en groene saffieren is de blauwe saffier niet alleen de meest bekende maar ook de meest kostbare van allemaal. De meest zeldzame saffier heeft de prachtig intense kleur oranje roze en is daarom ook erg kostbaar.

Ook de prinses van Wales, Lady Diana, was verkocht op de blauwe saffier, want toen ze in februari 1981 verloofd raakte, kreeg ze een verlovingsring met een blauwe saffier in 18 karaat goud om haar vinger geschoven door toenmalige verloofde prins Charles. De keuze voor deze ring was eigenlijk heel erg merkwaardig. Het was namelijk niet zelf gemaakt of uniek, want iedereen kon de ring destijds gewoon kopen bij een goede juwelier. Nee, de reden waarom de prinses van Wales juist deze ring om haar vinger liet schuiven is omdat deze haar zou herinneren aan haar moeder.

Verder gaat het verhaal dat ze de ring had gekozen, omdat deze de dikste saffier in de ring had. Dit verhaal werd al gauw naar het rijk van de fabelen verwezen daar er in de juwelier, waar ze de verlovingsring destijds kocht, ook nog verlovingsringen waren met dikkere saffieren verkrijgbaar.

De verlovingsring van de prinses van Wales kostte ongeveer 28000 pond. De ring werd na de dood van Lady Diana in eerste instantie door haar zoon prins Harry als erfstuk gekozen, maar later ruilde hij deze met zijn broer prins William. Vervolgens heeft prins William in de nazomer van 2010 de verlovingsring aan zijn verloofde Catherine Middleton gegeven. Op deze manier bleef de speciale saffier verlovingsring toch nog in de familie.

Wanneer verlovingsring van saffier om de vinger van de bruid geschoven wordt, kan dit dus zeker als iets van koninklijke genre beschouwd worden dat zeker nog heel lang in het geheugen van de bruid aanwezig zal blijven.