Beabingo
Image default
Aanbiedingen

Optimaliseer de software in jouw lunchroom of restaurant!

De mondkapjes hoeven al enige tijd niet meer op bij binnenkomst in jouw lievelings zaak en het leven is geleidelijk aan weer helemaal terug naar ‘normaal’, van nul naar honderd dus, want met de zon stralend aan de lucht lijken de horecazaken drukker bezocht dan ooit tevoren. Natuurlijk is dat waar iedere horeca vrouw of -man van heeft gedroomd, maar het betekent ook alles op alles zetten om de administratie weer vlekkeloos te laten verlopen, de gasten weer optimaal van genot te kunnen voorzien en al met al vaak lange dagen. Optimalisatie van de bedrijfsprocessen kunnen deze dagen nog wel eens goed van pas te komen, en gelukkig hebben wij een aantal tips om de processen in jouw horecatent zo soepel mogelijk te laten verlopen! 

 

Bedrijfssoftware

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, veel restaurants, cafés en lunchrooms gebruiken nog steeds meerdere programma’s en software om administratieve zaken, financiën en roosters in te verwerken. Eerlijk is eerlijk, dit is niet optimaal voor de efficiëntie van de processen binnen het bedrijf… Switchen tussen de programma’s kost tijd, onderhoud van de programma’s kost tijd en het klantonderhoud met de aanbieders kost ook tijd, zonde, want tijd is geld! Onze tip? Zorg ervoor dat alle processen in één softwareprogramma plaatsvinden, investeer dus in het vinden en aanschaffen van één zo’n programma! (Bij TCOG kun je bijvoorbeeld terecht voor een LS Retail system, draaiende op microsoft dynamics 365 business central, wat een uitstekende investering is!)

 

Breng de bedrijfsprocessen één voor één in kaart

Op drukke dagen kan het zijn dat het overzicht soms even aan de wensen overgelaten wordt. Dit is dan ook de reden dat wij het volgende initiëren; het managementteam van jouw horecazaak, moet minimaal eens per maand samen komen om de bedrijfsprocessen stuk voor stuk langs te gaan, met bijbehorende taken én bijbehorende deadlines. Zorg ervoor dat deze duidelijk in kaart worden gebracht en dat iedereen van het managementteam weet wat haar of hem te wachten staat. 

 

Overstaffen of understaffen?

Het hebben van genoeg medewerkers in jouw horecazaak is natuurlijk van ontzettend groot belang. Te weinig personeel is voor niemand leuk en wil je dan ook het liefst voorkomen, maar onthoud goed; te veel personeel is ook voor niemand leuk! Wanneer er te veel personeel in dienst is, of op één avond op de vloer staat, verliest men al snel het overzicht en ligt de focus niet meer op het nauwkeurig uitvoeren van de bedrijfsmatige processen! Let hier dus zeker mee op. 

 

https://www.tcog.be/