Beabingo
Image default
Aanbiedingen

Kunnen video’s het rekruteringsproces verbeteren?

De Evolutie van Rekrutering: Van Tekstadvertenties naar Video Job Advertenties

Tekstadvertenties worden steeds minder aantrekkelijk door de wet van afnemende meeropbrengst. Deze wet stelt dat na een bepaald punt elke extra inspanning minder resultaat oplevert. Dit geldt ook voor traditionele rekruteringsmethoden. Om het rekruteringsproces effectiever en persoonlijker te maken, moeten bedrijven nieuwe benaderingen overwegen.

De Beperkingen van Tekstadvertenties

Kandidaten letten in een tekstadvertentie meestal alleen op een paar essentiële dingen: de functietitel, de locatie en het salaris. Vaak lezen ze de rest van de tekst niet of nauwelijks, wat de advertentie grotendeels nutteloos maakt. Dit leidt tot twee problemen:

  1. Irrelevante Kandidaten: Mensen die niet aan de vereisten voldoen, melden zich aan omdat ze de

De Evolutie van Rekrutering: Van Tekstadvertenties naar Video Job Advertenties

Tekstadvertenties worden steeds minder aantrekkelijk door de wet van afnemende meeropbrengst. Deze economische wet stelt dat na een bepaald punt elke extra inspanning minder resultaat oplevert. Dit geldt ook voor traditionele rekruteringsmethoden. Om het rekruteringsproces effectiever en persoonlijker te maken, moeten bedrijven nieuwe benaderingen overwegen.

De Beperkingen van Tekstadvertenties

Kandidaten letten in een tekstadvertentie meestal alleen op een paar essentiële zaken: de functietitel, de locatie en het salaris. Vaak lezen ze de rest van de tekst niet of nauwelijks, wat de advertentie grotendeels nutteloos maakt. Dit leidt tot twee problemen:

  1. Irrelevante Kandidaten: Mensen die niet aan de vereisten voldoen, melden zich aan omdat ze de details over het hoofd zien.
  2. Verminderde Aantrekkingskracht: Potentiële kandidaten kunnen worden afgeschrikt door de lengte en onpersoonlijkheid van de tekst, waardoor minder gekwalificeerde kandidaten zich aanmelden.

De Voordelen van Video Job Advertenties

Het gebruik van video in rekrutering biedt een oplossing voor deze problemen. Video job advertenties hebben verschillende voordelen:

  1. Meer Informatieoverdracht: Een video kan in korte tijd veel informatie overbrengen. Kandidaten krijgen een duidelijker beeld van de functie, de bedrijfscultuur en de verwachtingen.

  2. Persoonlijker Overkomen: Video’s kunnen de menselijke kant van een bedrijf laten zien. Dit maakt de boodschap persoonlijker en kan kandidaten het gevoel geven dat het bedrijf specifiek naar hen op zoek is.

  3. Betere Aandachtsspanne: Video’s houden de aandacht van de kijker langer vast dan tekst. Potentiële kandidaten kunnen niet snel naar de essentiële zaken scrollen, waardoor ze meer details opnemen.

Toekomst van Rekrutering: Video en Technologische Innovatie

Veel bedrijven maken steeds meer gebruik van rekruteringsbureaus, die op hun beurt mee moeten gaan met de nieuwste trends om relevant te blijven. De toekomst van rekrutering ligt in het gebruik van video. Deze aanpak biedt niet alleen meer informatie aan de kandidaat, maar komt ook persoonlijker over. Dit is cruciaal in een tijd waarin de concurrentie om talent groot is en kandidaten zich meer verbonden willen voelen met hun potentiële werkgever.

Implementatie op Grote Schaal

Websites zoals Vindazo en Qiwie zien de voordelen van deze technologie en passen deze steeds meer toe. Ze bieden platformen waar bedrijven video job advertenties kunnen plaatsen, waardoor het rekruteringsproces moderner en effectiever wordt.

Praktische Voorbeelden

Voorbeelden van video’s voor functies zoals administratief medewerker, bediende of receptioniste tonen hoe deze aanpak werkt. In de video’s worden niet alleen de taken en verantwoordelijkheden uitgelegd, maar ook de werkomgeving en de bedrijfscultuur. Dit geeft kandidaten een realistisch beeld van wat ze kunnen verwachten en helpt hen beter te beslissen of de functie bij hen past.

Conclusie

De verschuiving van tekstadvertenties naar video job advertenties is een logische stap in de evolutie van rekrutering. Deze aanpak lost veel van de problemen op die gepaard gaan met traditionele rekruteringsmethoden. Door gebruik te maken van video kunnen bedrijven hun boodschap effectiever overbrengen, een persoonlijker indruk maken en de juiste kandidaten aantrekken. Verwacht dat deze technologie een standaard wordt op rekruteringswebsites en een sleutelrol speelt in het moderne rekruteringsproces.

best job portals Ats Vacatures

 

https://www.dergatsjev.be/2018/12/kunnen-videos-het-rekruteringsproces.html