Beabingo
Image default
Aanbiedingen

Hoe auto verkopen?

tweedehands auto te koop belgie

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Hoe moet je een auto verkopen in België? Hieronder geven we u enkele tips, u moet erop letten dat u uw auto zonder problemen verkoopt. Vergeet niet de documenten te lezen over het opstellen van de advertentie.

U moet absoluut enkele stappen volgen.

Documenten legaal aan de koper geleverd

Betaalmethode: pas op voor onaangename ongevallen

Verkoopfactuurmodel

Documenten legaal aan de koper geleverd

De volgende documenten moeten aan de koper worden bezorgd:

Inschrijvingsaanvraag (AVI) (roze kaart) verkregen tijdens de keuring

Inspectiecertificaat afgegeven door inspectie (Groenboek)

bonnetje

Auto passeren

Voertuigcertificaat van overeenstemming (grijze kaart)

(Indien van toepassing) Certificaat over LPG-installatie

Onderhoudsboek (nieuwe wet)

Belangrijke opmerking: als u de auto aan een professional verkoopt of exporteert, is de inspectie niet verplicht, maar in dit geval moet u de koper een kentekenbewijs voor het voertuig bezorgen en op de factuur aangeven “De inspectie is Koper gaat ervan uit “.

Vervalste bankbiljetten, ongedekte cheques, …

De meest risicovolle stap is nog steeds de betaling bij verkoop van het voertuig. Geef het voertuig niet af voordat de koper het volledige bedrag heeft betaald. Als de koper slechts een deel ervan betaalt, vertrouw het bedrijf dan niet en geef hem zeker geen auto.

Gebruik geen contant geld (u stopt niet eerst valse bankbiljetten in pollen) en accepteert geen vreemde valuta. U kunt het beste per cheque betalen. In tegenstelling tot cheques met bankpasgaranties, trekt de bank het bedrag van de cheque van de rekening van de koper en stort deze op derekening van de bank om het sumdat is gespecificeerd door de verkoper die de cheque heeft ontvangen. Bel het bank van de koper om ervoor te zorgen dat het document origineel is en om de ID van de koper te verkrijgen.

Verkoopfactuurmodel

De verklaring “verkopen in een aan de koper bekende staat” ontslaat u niet van uw verantwoordelijkheid. De wet bepaalt dat de koper in ieder geval bij verborgen gebreken tegen u kan zijn. Houd er bovendien rekening mee dat als de kilometerstand op de factuur wordt vermeld, u geacht wordt burgerlijk aansprakelijk te zijn volgens de nieuwe wet ter bestrijding van kilometertellerfraude (op voorwaarde dat er een boeteclausule is voorzien en de koper ervoor kan kiezen om de verkoop te annuleren). Daarnaast moet u ook de onderhoudshandleiding (nu officieel document aan boord) overhandigen.

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/auto-2-de-hands/