Beabingo
Zakelijk

Zelf zonneboiler maken of installeren

Zelf een zonneboiler installeren of maken ?

Het is mogelijk om zelf een zonneboiler te maken. Uiteraard is hiervoor de nodige kennis vereist, maar is niet zo moeilijk als veel mensen denken. Op het internet zijn zelfs handleidingen beschikbaar om zelf een zonneboilerinstallatie te maken. Stap voor stap staat in de handleiding vermeld hoe de bouw van de installatie moet verlopen. Uiteraard kan ook een zonneboiler worden aangeschaft enzelf worden geïnstalleerd. Ook dit scheelt een hoop geld, maar is wel arbeidsintensief.

Doe-het-zelf pakket installeren

Op de Nederlandse markt zijn verschillende zonneboilers beschikbaar. Zo ook de doe-het-zelf pakketten. In het pakket zijn alle onderdelen aanwezig, die alleen nog geïnstalleerd dienen te worden. Bij dit pakket is het alleen noodzakelijk om de zonneboiler te installeren. Ondanks dat het eenvoudig klinkt is het toch nog een flink karwei. Het is dan ook raadzaam met meerdere personen de installatie te volbrengen. De plaatsing van een zonneboiler met een doe-het-zelf pakket, bespaart als snel bijna duizend euro.

Een zonneboiler maken

Het is uiteraard ook mogelijk om de complete boiler zelf te maken. Dit is echter een zeer lastige klus, die alleen is weggelegd voor echte vaklui. Wederom het internet biedt uitkomst. Op het internet zijn bouwtekeningen te vinden, waarop precies staat uitgelegd hoe een zonneboiler gemaakt dient te worden. Het wordt aangeraden hier alleen aan te beginnen wanneer de nodige ervaring in huis is.

Het is namelijk geen eenvoudige klus. Met name het vervaardigen van de zonnecollector verschaft de nodige kennis en kunde. Indien het lukt om een dergelijke zonneboiler te maken, kost de boiler fors minder. Voor minder dan duizend euro is het mogelijk om zelf een boiler te maken.

Indien de kennis en kunde niet in huis is, kan beter een erkend bedrijf worden ingeschakeld zoals ElektrischeBoiler.EU. Niet alleen is daar de kennis wel in huis, ook beschikken dergelijke bedrijven veelal over veel beter en geavanceerder gereedschap. Tevens is het minder intensief en is de kans op mogelijk letsel ook vele malen lager.

http://www.elektrischeboiler.eu/lemet-elektrische-boiler/lemet-zonneboilers

Gerelateerde artikelen

Advies voor thuiswerkers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken

Flyers maken

ICT Veenendaal