Beabingo
Image default
Woning en Tuin

Hovenier inhuren? Vergelijk offertes van Hoveniers!

Hovenier inhuren

Een hovenier inschakelen is ideaal op het moment dat u zelf onvoldoende tijd of geen zin hebt om uw tuin te laten aanleggen of onderhouden. Om een juiste inschatting te kunnen maken voor een budget is het handig om te weten wat de kosten ongeveer zijn om een hovenier in te huren. Over het algemeen zijn hovenier kosten onder te verdelen in drie categorieën, namelijk: tuinontwerp, tuinaanleg & tuinonderhoud. We bespreken de verschillende categorieën in dit artikel.

Hovenier kosten per categorie

Tuinontwerp

Een hovenier werkt voor het ontwerpen van een meestal met een vast bedrag. De uiteindelijke kosten voor het ontwerpen van uw tuin hangen in zo’n geval af van de grootte van de tuin. Op het moment dat uw tuin een groter oppervlak bevat dan 300 vierkante meter, wordt er doorgaans gewerkt met een prijs per vierkante meter. In zo’n geval geldt dan hoe groter het tuinoppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter. Gemiddeld ligt de prijs rond de €2 per vierkante meter.

Tuinaanleg

Nadat uw tuin ontworpen is, zal deze moeten worden aangelegd, ook dit kunt u door een hovenier laten doen. Uiteraard zijn de kosten van het aanleggen van de tuin geheel afhankelijk van uw tuinwensen. Bepaalde producten en materialen zijn voordeliger dan andere. Globaal kan er voor de tuinaanleg kosten worden uitgegaan van zo’n €75 per vierkante meter, hierbij zijn de arbeids- en materiaalkosten meegerekend.

Tuinonderhoud

De prijzen voor het laten onderhouden van uw tuin door een hovenier zijn geheel afhankelijk van het tuinoppervlak en de inrichting van uw tuin. Zo vergen sierplanten bijvoorbeeld ander onderhoud dan grasmatten of bestrating met klinkers. Er zal voor het tuinonderhoud dan ook een offerte worden opgemaakt die is afgesteld op uw tuin. De uurtarieven van hoveniers liggen zo tussen de €40 en €55 per uur.

Overige kosten

Daarnaast moet u bij het inhuren van een hovenier ook nog rekening houden met extra kosten, hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld voorrijkosten of kosten voor het afvoeren van het tuinafval. Bij sommige hovenier offertes zijn deze extra kosten niet in het uurtarief verwerkt, let hier dus op bij het bekijken van de offerte van de hovenier.

Bent u van plan een hovenier in te huren?

Dan raden wij u aan om verschillende hovenier offertes aan te vragen bij diverse hovenier bedrijven en deze na ontvangst zorgvuldig met elkaar te vergelijken. U bent zo in staat om aanzienlijk te besparen op kosten en daarnaast ook te kiezen voor de hovenier met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

http://www.vindhovenier.be